Βραυρώνα: Συγκλονιστικό βίντεο από drone – Το ναυάγιο και τα κρυστάλλινα νερά που θα σας μαγέψουν

Ποιος είπε πως για να βρεις ήσυχες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, πρέπει να πας σε νησιά; Το βίντεο αυτό είναι ακόμη μια απόδειξη, πως για να απολαύσεις μαγευτικά τοπία, αρκεί να ταξιδέψεις μερικά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Στην Ανατολική Αττική και βρίσκεται η Βραυρώνα, που πήρε το όνομά της από τον μυθικό ήρωα Βραύρωνα. Βρίσκεται μόλις 35 χλμ. μακριά από την Αθήνα, κοντά στη Λούτσα και το Πόρτο Ράφτη και σε μικρή απόσταση από την ακτή, βρίσκεται το νησάκι Βραώνα.

Το νησάκι έχει αιγιοπελαγίτη σφραγίδα, με ένα ταπεινό εκκλησάκι, έναν ανεμόμυλο και ανεμπόδιστη θέα στο πέλαγος να συνδυάζουν ένα μαγευτικό σκηνικό.

Ένα ναυάγιο διακρίνεται μέσα στα διάφανα νερά, ενώ οι λουόμενοι έχουν τη δυνατότητα εκτός από τη θάλασσα να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται σε έναν λόφο, στον οποίο ήταν χτισμένος ο αρχαίος οικισμός. Σήμερα εκεί βρίσκεται ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους ναούς της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένος στην Αρτέμιδα, τη δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα και θεά της γονιμότητας και της άγριας φύσης…

Απολαύστε το βίντεο ή ετοιμαστείτε για μια βουτιά στο απέραντο γαλάζιο κοντά στην Αθήνα…

newsbomb.gr