Ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα για τον Αλέξη Τσίπρα

Στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα ξεναγήθηκε την Παρασκευή (5/6) ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.


Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρέθηκε και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Γ. Λυριντζή, ενώ μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν και οι πρώην υπουργοί Σ. Φάμελλος, Χ. Σπίρτζης και η πρώην περιφερειάρχης, Ρ. Δούρου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, Βουλευτών και Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Δείτε ακόμα:  ΕΦΚΑ: Οδηγίες για την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε Ραφήνα, Σπάτα, Παλλήνη, Ν. Μάκρη & Αν. Αττική

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής υποδέχθηκε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δρ. Γ. Λυριντζής, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό ενημέρωσαν τον κ. Αλ. Τσίπρα, τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σωκ. Φάμελλο, τον πρώην Υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη, την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρ. Δούρου, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Π. Φιλίππου, την Αντιπρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος κα Χ. Καφαντάρη, τους Βουλευτές κ. Ν. Αθανασίου και κ. Π. Σκουρολιάκο.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Δεν θα εκδίδονται λογαριασμοί ύδρευσης για τις πυρόπληκτες περιοχές έως τις 25/1/21

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκε ο μεγαλύτερος υγρότοπος της Αττικής, που τροφοδοτείται με νερό μέσω του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, το σπάνιο πευκοδάσος κουκουναριάς, η παραλία με τις αμμοθίνες, τα οποία αποτελούν ορισμένους από τους βιότοπους του Εθνικού Πάρκου. Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα των οικοσυστημάτων του και η ανάγκη διατήρησης και προστασίας τους. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα αποτυπώματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία είχαν κριθεί κατεδαφιστέα από το 1999 και κατεδαφίστηκαν το 2018, ενέργεια που οδήγησε στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του τοπίου.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Στα 104 τα σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων - Πόσα είναι στην Αν. Αττική

Τέλος, ζητήθηκε η άποψη του Φορέα Διαχείρισης για τα διαχρονικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι προστατευόμενες περιοχές και οι εργαζόμενοι σε αυτές, όπως και τις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος περιβαλλοντικός νόμος στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000.