ΥΕΘΑ: Έκτακτη σύσκεψη ενόψει της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έρχεται, φέρνοντας μαζί της πολικό ψύχος και ακραία καιρικά φαινόμενα γενικότερα, και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στελέχη της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησαν σήμερα έκτακτη σύσκεψη για τα μέτρα αντιμετώπισής της.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τις επόμενες ημέρες θα πλήξουν τη χώρα μας διαδοχικά καιρικά συστήματα που αναμένεται να προκαλέσουν ένα από τα χειρότερα κύματα κακοκαιρίας, εδώ και πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου, η αποψινή σύσκεψη, στην οποία αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, κρίθηκε απαραίτητη.

Αναλυτικά, η ανάρτησή του:

«Ολοκληρώσαμε πριν λίγο έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας “Ελπίς”, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Διευθυντής Α΄ Κλάδου/ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ και άλλα στελέχη.

Δείτε ακόμα:  Κανένα ελαφρυντικό στους βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη - Ένταση στο δικαστήριο

Ενημερωθήκαμε επί των μετεωρολογικών δεδομένων των επόμενων 24ωρων και των τελευταίων προγνωστικών μοντέλων και δόθηκαν κατευθύνσεις για την τήρηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις απόλυτης ετοιμότητας συνδρομής στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εφόσον απαιτηθεί κατά τη διάρκεια εξέλιξης των φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού με πιθανή εκδήλωση ακραίων φαινομένων, βρίσκονται σε επιφυλακή τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο “ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ” και τα Γενικά Σχέδια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά τμήματα, αλλά και απαραίτητα μέσα.

Δείτε ακόμα:  Κατάσχεσαν έναν τόνο ποτά «μπόμπες» από γνωστό νυχτερινό κέντρο

Και επιπλέον, από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, όλα τα τμήματα “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ” θα τηρούνται σε ετοιμότητα επέμβασης και άμεσης απόκρισης στο μισό του προβλεπόμενου χρόνου, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα όλα τα προβλεπόμενα ιπτάμενα και άλλα μέσα για την ανάληψη αποστολών Επιτήρησης, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης εφόσον απαιτηθεί.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό και παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για να παρέχει στην Πολιτική Προστασία κάθε δυνατή βοήθεια για την άμεση επέμβαση στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν από την επερχόμενη κακοκαιρία.

Δείτε ακόμα:  Όθωνας Παπαδόπουλος: «Ετοιμάζουμε τον φάκελο για το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου»

Παραμένουμε όλοι οι πολίτες σε ετοιμότητα και προσεχτικοί και κυρίως ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας».

newsbreak.gr