Υπό κατάληψη το Γενικό Λύκειο Πικερμίου – Τα αιτήματα των μαθητών

Το πρωί της Δευτέρας, στο Γενικό λύκειο Πικερμίου, μαθητές οχύρωσαν το σχολείο από τις 5μιση το πρωί, κάνοντας κατάληψη για την απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να ανοίξουν τα σχολεία, την ώρα που τα κρούσματα στην χώρα και στους μαθητές, είναι σε ανησυχητικό επίπεδο.

Το iRafina.gr, ήταν για ακόμα μια φορά, στο μέτωπο της κατάληψης, για να μεταδώσει την οπτική των μαθητών, που αναζητούν δικαιοσύνη από το σύστημα.

Για τον λόγο αυτόν, πήραμε συνέντευξη από τρία μέλη του 15μελους, μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο για να μας αναλύσουν περαιτέρω, από την σκοπιά τους, τα αιτήματα της κατάληψης. Ξεκινώντας με το πρώτο μέλος του 15μελους, οι δηλώσεις για την κατάληψη είναι οι εξής:

«Καταρχάς η κατάληψη αυτή, έχει πολύπλευρα αιτήματα. Το πρώτο και το κυριότερο κατά την γνώμη μου, είναι η αφορμή ότι και άλλα σχολεία κάνουν κατάληψη, για παρόμοιους λόγους, που είναι οι εξής:

Τα σχολεία που έχουν ανοίξει, δεν είναι όσο ασφαλή θα θέλαμε. Δεν λέμε όμως να κλείσουμε, αλλά ούτε και να κάνουμε διαδικτυακό μάθημα, καθώς θεωρούμε πως δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος διδασκαλίας. Για αυτό θέλουμε το σχολείο να είναι πιο ασφαλές, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί, με την δωρεάν διανομή self test, πιο συχνά, τα οποία να μπορούν να εντοπίζουν και την μετάλλαξη όμικρον, καθώς τα τωρινά, εντοπίζουν μόνο την μετάλλαξη δέλτα. Επίσης, ένα θέμα το οποίο απασχολεί πολύ τους μαθητές, της α και της β λυκείου, είναι η θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, και της Τράπεζας θεμάτων, τα οποία δε συμφέρουν τους μαθητές.»

Σε αυτά συμφώνησαν επίσης το δεύτερο μέλος, και ο πρόεδρος, οι οποίοι ανέφεραν:

(Δηλώσεις του δεύτερου):
«Είναι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, από όλα τα σχολεία, για να ακουστεί η φωνή μας μέσω τον καταλήψεων. Αφενός είναι κάτι παράνομο, αφετέρου είναι μονόδρομος, καθώς τα μέτρα αυτά δεν είναι σωστά, και θα έπρεπε οι μάσκες, και τα τεστ για τον κορωνοϊό, να παρέχονται δωρεάν, επειδή δεν είναι όλες οι οικογένειες διατεθειμένες να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Δεν θέλουμε να κλείσουν τα σχολεία. Θέλουμε απλώς, καλύτερα μέτρα, που να είναι ισχυρά, έτσι ώστε να υπάρχει προστασία, σε όλους τους μαθητές.»

(Δηλώσεις προέδρου του 15μελους):
«Τα αιτήματα κυρίως, είναι η έκρηξη των κρουσμάτων όπου παράλληλα με αυτό άνοιξαν και τα σχολεία, και για το θέμα του «50%+1», για το οποίο είχαμε διαμαρτυρηθεί και στην προηγούμενη κατάληψη.»

Γράφει ο Αντώνης Κυράννας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.