Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πώς θα παίρνει το κράτος τα 100 ευρώ από το πρόστιμο

Πώς θα γίνεται η παρακράτηση των 100 ευρώ από το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στους άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους μετά τις 16 Ιανουαρίου.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και πώς θα γίνεται η επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ σε όσους άνω των 60 ετών δεν εμβολιαστούν έως τις 16 Δεκεμβρίου μίλησε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, είναι «δίκαιη και σωστή απόφαση» η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθώς «οι πολίτες άνω των 60 ετών κινδυνεύουν περισσότερο, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία».

Συμπληρώνοντας είπε πως «απομένουν πάνω από 500.000 πολίτες, άνω των 60 ετών, που πρέπει να εμβολιαστούν, με συγκεκριμένο οδικό χάρτη. Η στόχευση είναι στους ανθρώπους άνω των 60 ετών, καθώς αυτό το όριο προσδιορίζει και την αναλογικότητα του μέτρου, καθώς αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», και τόνισε πως «υπεύθυνα ο πρωθυπουργός έφερε την πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Βουλή».

Δείτε ακόμα:  Έτσι θα λειτουργήσει αύριο Πέμπτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σε Αττική και Κρήτη

Όπως επεσήμανε, «δεν θα γίνεται παρακράτηση από την σύνταξη ή τον μισθό του ανεμβολίαστου το ποσό των 100 ευρώ ανά μήνα, αλλά θα υπάρχει βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, που θα “πηγαίνει” στην Εφορία. Δεν θα αφαιρείται από τον μισθό ή την σύνταξη πριν καταβληθούν».

«Η δραστηριότητα στον προγραμματισμό ραντεβού δείχνει ότι το μέτρο είναι κατάλληλο. Μπορεί να προκαλεί μια δυσθυμία, αλλά ενόψει των Χριστουγέννων οι πολίτες αυτοί θα κάνουν το καλύτερο δώρο της ζωής τους», σημείωσε ο κ. Κοντογεώργης, αναφέροντας ότι από την ανακοίνωση του νέου μέτρου, που επισείει και πρόστιμο 100 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, μέσα σε 48 ώρες δηλαδή, είχαν οριστεί 25.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση εμβολίου για άτομα άνω των 60 ετών.

Δείτε ακόμα:  Νέα καταγγελία που σοκάρει – Δυο κορίτσια ναρκώθηκαν

newsbomb.gr