Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και με τον νόμο! Τι αποφάσισε δικαστήριο

Συνταγματικό έκρινε το δικαστήριο του Κιλκίς τον νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού, απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ eidisis.gr, εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, το δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας εργάζονται κανονικά οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοί του, που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Δείτε ακόμα:  Σοκ με 16χρονη που έσβησε τσιγάρο στο μάτι συμμαθήτριας της! (φωτό & βίντεο)

Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Κιλκίς

Την ίδια ώρα, στο Κιλκίς, έγινε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς στο κέντρο της πόλης.

Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι από προνοιακές δομές του νομού και απλοί πολίτες που διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του διοικητή του νοσοκομείου, με ομιλία του γενικού γραμματέα του συλλόγου, Αχιλλέα Καλεμκερίδη.

Η πορεία κατέληξε με συνθήματα κάτω από τα γραφεία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη, που είχαν ψηφίσει το νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ιατρών και νοσηλευτών, όλου του προσωπικού των ιδιωτικών και δημοσίων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ.

Δείτε ακόμα:  Ζευγάρι πέθανε από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών – Συντετριμμένη η οικογένεια

Τα κεντρικότερα συνθήματα ήταν τα εξής: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «Κάτω η χούντα των πολιτικών», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι», «Μία είναι η αιτία, δεν θέλανε ποτέ δημόσια υγεία», «Κυριάκο Μητσοτάκη άκου το καλά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά»…

newsbreak.gr