Υποψήφια Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Ραφηνιώτισσα Δικηγόρος, Κωνσταντίνα Αχ. Λιούτα


Η Κωνσταντίνα Αχ. Λιούτα, Δικηγόρος Αθηνών με έδρα τη Ραφήνα, κατέρχεται ως Υποψήφια Σύμβουλος στις αρχαιρεσίες της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 2021 του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ», με Επικεφαλής και Υποψήφιο Πρόεδρο ΔΣΑ, τον Αλέξανδρο Απ. Μαντζούτσο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κωνσταντίνας Λιούτα

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Για όσες και όσους δεν με γνωρίζετε, γεννήθηκα στην Αθήνα το έτος 1995, έχω καταγωγή από τα Τρίκαλα και τη Λέσβο και είμαι κόρη του Δικηγόρου Αθηνών Αχιλλέα Κ. Λιούτα.
Εισήχθην στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 2013, από όπου αποφοίτησα το έτος 2017.

Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στο Αστικό Δίκαιο, με εξειδίκευση στο Δίκαιο των Προσωπικών Δεδομένων, το Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και το Ηλεκτρονικό Αστικό Δίκαιο.
Από το έτος 2013 έως και σήμερα απασχολούμαι στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα μου, Αχιλλέα Κ. Λιούτα, το οποίο βρίσκεται στη Ραφήνα. Κυρίο αντικείμενό μου είναι υποθέσεις που καλύπτουν μεγάλο φάσμα του Αστικού, Εμπορικού και Ποινικού Δικαίου.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ξεκίνησε να χιονίζει στην Καλλιτεχνούπολη - Συνεχίζεται η διάνοιξη των δρόμων (φωτό & βίντεο)

Τα προβλήματα του κλάδου μας, ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, είναι όχι μόνο σοβαρά, αλλά δυστυχώς και συνεχώς αυξανόμενα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν τις γνωστές σε όλους τους συναδέλφους δυσκολίες στην ομαλή και ικανοποιητική άσκηση του λειτουργήματος μας και να οδηγούν στην γενικότερη υποβάθμιση του δικηγορικού κλάδου. Ο περιορισμός της δικηγορικής ύλης, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι χαμηλές αμοιβές, η φορολογική μεταχείριση, οι ανισότητες και οι διακρίσεις στους χώρους απασχόλησης, που όχι μόνο δεν καταπολεμώνται, αλλά εντείνονται διαρκώς, οι συνθήκες εργασίας των νέων δικηγόρων, οι οποίοι συχνά καθίσταται θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, είναι μερικά μόνο από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα, τα οποία βάλλουν κατά των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Δείτε ακόμα:  ΟΛΡ: Το Λιμάνι της Ραφήνας θα μετατραπεί σε πρότυπο για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ - Τι αλλάζει

Για τους λόγους αυτούς και έπειτα από σοβαρή και υπεύθυνη σκέψη αποφάσισα να συμμετάσχω ως υποψήφια σύμβουλος στις επικείμενες αρχαιρεσίες του ΔΣΑ. Πέραν του ενδιαφέροντος μου για τα κοινά που εκπροσωπεί ο σύλλογος μας και της θέλησης μου να προσφέρω δυναμικά στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών και στην πραγματική βελτίωση των συνθηκών ασκήσεως της δικηγορίας, έλαβα την απόφασή μου αυτή γνωρίζοντας πως θα είμαι δίπλα σε καταξιωμένους συναδέλφους της μαχόμενης δικηγορίας, γνώστες όλων των άμεσων και σοβαρών προβλημάτων του κλάδου, συναδέλφους που εκτιμώ και εμπιστεύομαι για την προθυμία τους και το πάθος τους να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων αυτών και την προάσπιση των πραγματικών συμφερόντων και επαγγελματικών δικαιωμάτων των συναδέλφων δικηγόρων.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία "Ελπίδα": Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας Πικερμίου (φωτό)

Έχω, λοιπόν, την τιμή και τη χαρά να ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με τον Συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ».

Ευχαριστώ ολόψυχα τον εξαίρετο συνάδελφο Αλέξανδρο Μαντζούτσο, Υποψήφιο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής του Συνδυασμού, για την τιμητική πρόσκλησή του να είμαι διπλά του σε αυτή την προσπάθεια και για την στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια που τον γνωρίζω.
Σε αυτή την προσπάθεια επιθυμώ να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και θα είναι μεγάλη μου τιμή να με στηρίξετε με την ψήφο σας.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνα Λιούτα
Υποψήφια Σύμβουλος ΔΣΑ