Υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ: Οι έξι «φιναλίστ» αυτοπροσώπως και με τις υπογραφές «ανά χείρας» έδωσαν ραντεβού για τις εκλογές

Και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τις υποψηφιότητές τους, καθώς η προθεσμία -για να είναι και επίσημα υποψήφιοι «διάδοχοι» της Φώφης Γεννηματά στις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη- έληξε στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, 21.10.2021.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσήλθε υπό τα φλας των φωτογράφων και τις κάμερες της τηλεόρασης, αυτοπροσώπως και κατέθεσε πάνω από 80 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Η συνάντηση Παπανδρέου – Ανδρουλάκη

Την ώρα μάλιστα που βρέθηκε έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα με τις υπογραφές 110 μελών της Κ.Ε και πάνω από 20 χιλιάδων μελών του κόμματος, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Δείτε ακόμα:  UBS: Αυτό είναι το κόστος ενδεχόμενου lockdown σε Ελλάδα και άλλες 8 «κόκκινες» χώρες

Της… τελευταίας ημέρας και οι Γερουλάνος – Χρηστίδης

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε επίσης την υποψηφιότητά του με 6.245 υπογραφές.

Λίγο αργότερα, το ίδιο έκανε και ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος κατέθεσε 7.000 υπογραφές.

Πριν την παράταση είχαν καταθέσει Λοβέρδος και Καστανίδης

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης, ενώ από τη πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης την ίδια μέρα είχε καταθέσει τον δικό του «φάκελο» με 8.393 υπογραφές.

Δείτε ακόμα:  Μοναχός κατά των εμβολιασμών: Από άνθρωποι θα γίνουμε ζόμπι

Τέλος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ήδη από το πρωί της Πέμπτης, 21.10.2021, πως αποσύρει την δική του υποψηφιιότητα -όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει όταν «έσκασε» η είδηση πως στο «παιχνίδι» της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ήταν πιθανό να μπει ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπερ και εγένετο με τον πρώην πρωθυπουργό, όπερ και εγένετο και με την υποψηφιότητα του Βασίλη Κεγκέρογλου…

Οι υποψήφιοι, λοιπόν, στην «κούρσα» της διαδοχής της Φώφης Γεννηματά είναι οι εξής:

  • Γιώργος Παπανδρέου
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Ανδρέας Λοβέρδος
  • Χάρης Καστανίδης
  • Παύλος Γερουλάνος
  • Παύλος Χρηστίδης
Δείτε ακόμα:  Αχαΐα: Μεγάλες ζημιές στον κάμπο από την κακοκαιρία

Σημειώνεται πως η ΕΔΕΚΑΠ αρχίζει αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο κι αναμένεται να προχωρήσει στη τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.