Υπόθεση Μάντλιν: Ο βασικός ύποπτος μιλά για πρώτη φορά

Ο Γερμανός βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν το 2007 από το πορτογαλικό θέρετρο στην Πραΐα ντα Λουζ, Κρίστιαν Μπρίκνερ μιλά για πρώτη φορά υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος και εξαπολύει “πυρά” κατά των Αρχών.

Σε επιστολή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο καταδικασμένος παιδόφιλος χαρακτήρισε σκανδαλώδη την έρευνα των Γερμανών εισαγγελέων και τους κατηγόρησε ότι ντρόπιασαν το νομικό σύστημα.

Όπως γράφει ο Μπρίκνερ “το να απαγγείλεις κατηγορίες είναι ένα πράγμα. Κάτι εντελώς διαφορετικό, δηλαδή ένα απίστευτο σκάνδαλο, είναι όταν ο εισαγγελέας ξεκινά μία εκστρατεία δημόσιας προκατάληψης προτού ξεκινήσει η κύρια δίκη. Η ελευθερία έκφρασης δεν είναι βασικό δικαίωμα ώστε όλοι να γράφουν και να λένε ό,τι θέλουν. Η ελευθερία έκφρασης δεν προστατεύει την πλειονότητα. Προστατεύει τη μειονότητα. Δεν προστατεύει τις πιο λογικές, πειστικές ή πιο δημοφιλείς απόψεις, αλλά κυρίως τις ξένες προς το κατεστημένο. Καλώ τους εισαγγελείς του Μπράνσγουικ, Βόλτερς και Λίντερμαν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους. Και οι δύο έχετε αποδείξει παγκοσμίως ότι μέσω αυθαίρετων κατακρίσεων στο παρελθόν και μέσω σκανδαλώδους εκστρατείας προκατάληψης στο παρόν, είστε ακατάλληλοι για το αξίωμα ενός συνηγόρου του έντιμου και καλή τη πίστει γερμανικού λαού και ότι ντροπιάζετε το γερμανικό νομικό σύστημα” έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπρίκνερ στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του.

Δείτε ακόμα:  Θρίλερ με σορό άνδρα που ανασύρθηκε από θαλάσσια περιοχή

Η επιστολή αυτή συνοδεύεται από ένα περίεργο σκίτσο που απεικονίζει δύο εισαγγελείς να παραγγέλνουν φαγητό σε εστιατόριο. Ο ένας λέει “θα πάρω το φιλέτο των αποδεικτικών στοιχείων” με τον άλλον να απαντά “νοστιμότατο, κι εγώ το ίδιο”. Ενδεχομένως να αναφέρεται στον επικεφαλής εισαγγελέα Χανς Βόλτερ, ο οποίος παλαιότερα είχε παραδεχθεί ότι δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του Μπρίκνερ στην υπόθεση Μακάν.

Η επιστολή αυτή έχει ημερομηνία 8 Μαΐου 2021 και είναι αδιευκρίνιστο γιατί μόλις τώρα έρχεται στη δημοσιότητα. Είναι η πρώτη φορά που ο Μπρίκνερ κάνει δημοσίως δηλώσεις από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι κατηγορίες εναντίον του. Οι δικηγόροι του ακόμη δεν έχουν πρόσβαση στα αρχεία. Λέγεται ότι ο καταδικασμένος παιδόφιλος δεν θα σχολίαζε τις κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση Μακάν.

Δείτε ακόμα:  Έξι γυναικοκοτονίες σε 7 μήνες: «Δεν σκοτώνει η ζήλια, σκοτώνει ο δολοφόνος»

enikos.gr