Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (12/7) σε Ραφήνα, Πικέρμι και Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Ανατολική Αττική και η πιθανότητα εκδήλωσης και στη συνέχεια ανάπτυξης πυρκαγιάς θεωρείται ΥΨΗΛΗ.

Ο Χάρτης είναι διαθέσιμος στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σας ενημερώνουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή το ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ, ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/179 (Α’ 289) της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024, σύμφωνα με την απόφαση (ΑΔΑ: 6Ε007Λ7-ΓΛ2) του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΡΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ περί απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

 Οι Περιοχές του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου που αναφέρονται στην απόφαση είναι :

  1. Περιοχή «ΛΥΚΟΡΕΜΑ-ΒΑΛΑΝΑΡΗΣ» στην περιοχή Ντράφι στην Δ.Ε. Πικερμίου με απαγόρευση πρόσβασης καθόλο το μήκος από τη διασταύρωση των οδών Βεργίνας και Σοφοκλέους στο Ντράφι Πικερμίου μέχρι και την οδό Κέκρωπος στο Ντράφι Πικερμίου και αντίστροφα. (Κατηγορία 3,4, και 5)

Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο χάρτη προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ :

Η οποιαδήποτε χρήση πυρός σε δάση, αγροτικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, περιοχές

με ειδικό καθεστώς προστασίας, λοιπούς χώρους που βρίσκονται πλησίον των εκτάσεων αυτών, καθώς και σε οικοπεδικούς χώρους (Πυροσβεστική Διάταξη 9/2024 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 2387/22.04.2024)

Ενημερωνόμαστε και προστατευόμαστε λαμβάνοντας μέτρα αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.