Ζελένσκι: Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας θα οδηγηθούμε σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιεί ότι μόνο οι διαπραγματεύσεις θα τερματίσουν τον πόλεμο στη χώρα του. Αν αυτές οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, ο πλανήτης θα οδηγηθεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελέσνκι προειδοποίησε σήμερα (20/3) ότι μόνο οι διαπραγματεύσεις θα τερματίσουν τον πόλεμο στη χώρα του. Και ότι εάν αυτές οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, αυτό θα σημαίνει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Ζελένσκι ρωτήθηκε από τον Fareed Zakaria του CNN εάν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν στον απόηχο των επιθέσεων εναντίον αμάχων στη Μαριούπολη και αλλού.

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις. Ήμουν έτοιμος τα δύο τελευταία χρόνια. Και χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε «Όλοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτός ο διάλογος είναι ρηχός και ότι δεν πρόκειται να επιλύσει τίποτα, απλώς δεν καταλαβαίνουν ότι είναι πολύτιμος. Εάν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία, πρέπει να το κάνουμε αυτό» τόνισε.

«Δεν μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων [αλλά] χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος. Οι ρωσικές δυνάμεις ήρθαν να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν. Και έχουμε επιδείξει αξιοπρέπεια ως λαός και ως στρατός, είμαστε σε θέση να φέρουμε ένα ισχυρό πλήγμα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε»

«Αλλά δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές τους. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μορφή, οποιαδήποτε ευκαιρία, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.