Ζούτσος: «Ο Γέρακας αποκτά υπόγεια Στάση Προαστιακού / Μετρό – Διεκδικούμε στάση και στον Γαργηττό 1»

«Μετά την Αποχέτευση και το Φυσικό Αέριο, μια ακόμη διεκδίκηση μας, γίνεται πραγματικότητα.
Επιτέλους, ο Γέρακας συνδέεται με τον Προαστιακό και το Μετρό, με νέα υπόγεια γραμμή και υπόγεια στάση στην κεντρική πλατεία Μακεδονίας.

Το έργο θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο των επεκτάσεων του Προαστιακού προς το Λιμάνι της Ραφήνας. Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει (από 3/12/21) από την ΕΡΓΟΣΕ, με προθεσμία κατάθεσης προσφορών στις 14 Ιανουαρίου 2022 και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Δείτε ακόμα:  Γέρακας: Το κόλπο με τους «τεχνικούς της ΔΕΗ» - "Άδειασαν" σπίτι ηλικιωμένης!

Επιπλέον, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, μέσω της νέας γραμμής, αποκτούν μια ακόμη στάση που θα εξυπηρετεί την περιοχή του Αγίου Γερασίμου, στα όρια του Δήμου μας, με το Πικέρμι.

Η νέα γραμμή, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΡΓΟΣΕ, θα ξεκινάει από την συμβολή της Αττικής Οδού με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στον Γέρακα και θα διασχίζει υπογείως τη πόλη, κατά μήκος της παλιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής Λαυρίου, (οδός Εθνικής Αντιστάσεως, πλατεία Μακεδονίας, οδός Σολωμού), φτάνοντας στον αυτοκινητόδρομο Σταυρού Ραφήνας. Έπειτα θα κατευθύνεται ανατολικά, προς τη Ραφήνα.

Δείτε ακόμα:  Ο Θ. Ζούτσος για την κατασκευή του πάρκου στο Πανόραμα Παλλήνης - Σε έκταση 60.000 τ.μ., το μεγαλύτερο στα Μεσόγεια

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σπουδαία εξέλιξη και μια ακόμη ιστορική στιγμή για τον Δήμο μας. Δικαιώνεται ένα ακόμη διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας: Να συνδεθεί ο Γέρακας με το δίκτυο Μετρό/Προαστιακού.

Ωστόσο, δεν σταματάμε να διεκδικούμε και την κατασκευή της στάσης Μετρό/Προαστιακού, στον Γαργηττό Ι, στην συμβολή της Αττικής Οδού με την οδό Γέρακα, για την αναγκαιότητα της οποίας, έχουν ήδη αποφανθεί θετικά οι αρμόδιοι φορείς (ΣΤΑΣΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Με το έργο αυτό, ο Δήμος μας θα διαθέτει συνολικά πέντε σιδηροδρομικές στάσεις (δυο υφιστάμενες σε Παλλήνη και Κάντζα και δυο μελλοντικές σε Γαργηττό, Γέρακα και Άγιο Γεράσιμο) για να καλύπτονται πλήρως, οι ανάγκες μετακινήσεων των κατοίκων και των επισκεπτών.

Δείτε ακόμα:  Αν. Αττική: Σε νέο ιδιοκτήτη έναντι 30, 5 εκατ. περιζήτητο ακίνητο φιλέτο 20 στρεμμάτων

Βήμα-βήμα, ο Δήμος Παλλήνης, αποκτά όλες τις βασικές και κρίσιμες υποδομές που χρειάζεται για να έχουν οι κάτοικοι του υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ο τόπος μας, ταχύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη».