Ζυμώσεις για τα γαλάζια ψηφοδέλτια – Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των υποψηφίων

Συμπληρώνεται σταδιακά το παζλ των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων με νέα άφθαρτα πρόσωπα, έντονο άρωμα γυναίκας, συμβολισμούς αλλά και επιλογές διεύρυνσης με κεντρώα χαρακτηριστικά, ενώ διενεργούνται παράλληλα μυστικές δημοσκοπήσεις για τη δημοτικότητα νυν βουλευτών στις εκλογικές περιφέρειες που εκπροσωπούν.

Οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, καθώς άνθρωποι – «κλειδιά» σε Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς βολιδοσκοπούσαν νέα πρόσωπα, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτά, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast οι ζυμώσεις στην Ηρώδου Αττικού το τελευταίο διάστημα κορυφώνονται, καθώς τα ραντεβού είναι συχνά με νυν βουλευτές και γαλάζια στελέχη, προκειμένου να επιλεγούν τα πρόσωπα που θα καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια στη λογική του συγκερασμού των παλαιών έμπειρων αιρετών αλλά και των νέων υποψηφίων που θα συμβολίζουν την ανανέωση.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι εξωκοινοβουλευτικοί που θα ριχθούν στη μάχη του σταυρού, ενώ για τρεις γυναίκες φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητά τους, λαμβάνοντας και επίσημα το χρίσμα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να κάνει και τις σχετικές ανακοινώσεις για να στείλει και συμβολικά το μήνυμα της ανάδειξης των γυναικείων στελεχών που διακρίνονται στον τομέα τους. Πρόκειται για την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία θα είναι υποψήφια στην Α΄Πειραιά, την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη η οποία θα κατεβεί στην Ανατολική Αττική και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία θα βρεθεί απέναντι από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Δυτικό Τομέα.

Γρίφος το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Έντονες είναι οι παρασκηνιακές διεργασίες και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο μπορεί παραδοσιακά να «κλειδώνει» τελευταίο, ωστόσο ήδη γίνονται συζητήσεις για τις επιλογές των προσώπων που θα το καταρτίζουν. Πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση, δεδομένου ότι αποτελεί τη «βιτρίνα» του κόμματος, ωστόσο η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τα πρόσωπα που θα επιλεγούν σχετίζεται με τη σημειολογία που θέλει ο πρωθυπουργός να περάσει στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος έχει μια απόλυτα επιτυχημένη θητεία, καθώς ανέλαβε να φέρει εις πέρας το απαιτητικό έργο της ψηφιοποίησης του κράτους. Πιθανή είναι και η «μετακόμιση» της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη από τα Χανιά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ ακούγεται και το όνομα του πρώην επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου. Για πρώτη φορά ωστόσο θα υπάρχει εκπροσώπηση και από Έλληνες ομογενείς σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς οι έδρες του ψηφοδελτίου αυξάνονται κατά τρεις, δηλαδή από 12 στις 15.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.