Έντονο παρασκήνιο μετά την αλλαγή Δημάρχου στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Έντονο εξακολουθεί να είναι το παρασκήνιο στα γραφεία του Δημαρχείου της Ραφήνας και όχι μόνο, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος Δήμαρχου Βασίλη Πιστικίδη και την εκλογή του νέου πλέον Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς.

Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι «έπεσαν» από τα σύννεφα με αυτή την αλλαγή μεσούσης της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, όμως για τους περισσότερους ήταν κάτι που γνώριζαν από την προεκλογική περίοδο, μιας και ποτέ το δίδυμο Πιστικίδη – Μπουρνούς δεν το απέκρυψε όταν ζήτησε προεκλογικά την εμπιστοσύνη των πολιτών του Δήμου. Το ίδιο έκαναν και σε κάθε δημόσια ομιλία τους κατά την διάρκεια των 2,5 ετών, από την στιγμή που ο κ. Πιστικίδης ανήλθε στον Δημαρχιακό θώκο μέχρι και σήμερα, όταν μιλούσαν για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχή ή τα μελλούμενα.

Προσπερνώντας τα παραπάνω αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την χρονική περίοδο, και μέχρι την ορκωμοσία και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Μπουρνούς, είναι η επόμενη μέρα που ξημερώνει για τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Αυτή σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από τα πρόσωπα που ο νέος Δήμαρχος θα επιλέξει για να στελεχώσουν τις λεγόμενες «θέσεις ευθύνης» , όπως αυτές των Αντιδημάρχων, των προέδρων αλλά και των άμεσων συνεργατών του.

Και ενώ οι θέσεις αυτές θεωρούνται, όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το iRafina.gr, «κλεισμένες», αυτό που ακόμα δεν έχει καθοριστεί είναι οι αρμοδιότητες που τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα έχουν. Επίσης σε αυτή την μεταβατική όπως φαίνεται περίοδο, μεγάλο ρόλο θα παίξουν και όλοι όσοι κατείχαν μέχρι σήμερα σημαντικές θέσεις αλλά θα αντικατασταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσο αφορά τις αρμοδιότητες που θα έχουν οι νέοι Αντιδήμαρχοι, αλλά και αυτοί που θα παραμείνουν, θα είναι αποτέλεσμα των έντονων συζητήσεων που γίνονται όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, θα υπάρξουν «καραμπόλες» αρμοδιοτήτων ακόμα και σε θέσεις που δεν θα αλλάξουν τα πρόσωπα. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι από αυτούς που έχουν κριθεί επιτυχημένοι, αλλά θα αντικατασταθούν μιας και υπάρχουν δεσμεύσεις σύμφωνα με την προεκλογική συμφωνία Πιστικίδη – Μπουρνούς, έχουν ήδη συζητήσει με το νέο Δήμαρχο για τα καθήκοντα που θα αναλάβουν στο νέο σχήμα.

Αυτοί είναι οι γρίφοι που καλείται να λύσει ο νέος Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς σε συνεργασία πάντα με τον απερχόμενο Δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη, ώστε να μπορέσει συνεχιστεί το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, χωρίς να υπάρξουν τριβές ανάμεσα στους δύο άντρες αλλά και στους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων αυτών.

Δείτε επίσης
iRafina