Για πρώτη φορά στη ζωή του ο Σπύρος Λιβαθινός θα παίξει «εναντίον» του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα στη Ραφήνα


Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Σπύρος Λιβαθινός και νυν στέλεχος του προπονητικού τιμ της εθνικής ομάδας νέων Κ 19, αγωνίστηκε στους «Πράσινους» από 12 ετών.


Ο αείμνηστος πατέρας του ο κυρ Μάκης τον έφερε από την Πάτρα όπου γεννήθηκε με κοντά παντελόνια μαθητή του δημοτικού και τον «έγραψε» στα τσικό το 1967.

Οι προπονητές του έβλεπαν ένα ψιλόλιγνο παιδί να σκοράρει κατά ριπάς με τους μικρούς και τον προώθησαν σιγά στην πρώτη ομάδα.

Ο Λιβαθινός ξεκίνησε το 1973 την επαγγελματική καριέρα στην αρχική εντεκάδα του Παναθηναϊκού μόλις 21 ετών,δίπλα σε «μεγαθήρια» της εποχής και καθιερώθηκε ως αμυντικό χαφ.

Το «μηχανάκι» όπως τον έλεγαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού γιατί έτρεχε ασταμάτητα στο γήπεδο, δεν έφυγε ποτέ από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ούτε το 1986 όταν τον ζητούσαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κι άλλες μεγάλες ομάδες. Δεν «πρόδωσε» ποτέ το «τριφύλλι» και προτίμησε να ξενιτευτεί και να τελειώσει με δόξα την καριέρα του στον Πεζοπορικό της Κύπρου, όπου ξεκίνησε και την προπονητική του πορεία.

Τη Δευτέρα στο γήπεδο της Ραφήνας στις 5 και μισή θα συμβεί το απίστευτο. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά «εναντίον» του Παναθηναϊκού!

Μετά από 50 χρόνια, έναν αιώνα ζωής! Φορώντας τη φανέλα της ομάδας Επίλεκτοι Unicef που είναι και ιδρυτικό στέλεχος θα παίξει με την φανέλα με το αγαπημένο του 6 στο κέντρο, δίπλα στον αδελφικό του φίλο Αργύρη Κωστάκη και απέναντί του στον «δάσκαλό» του Μίμη Δομάζο. Ένα …ιστορικό ποδοσφαιρικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Δείτε επίσης
iRafina