Η συνταγή της εβδομάδας: Πατάτες με παρμεζάνα

Πατάτες με παρμεζάνα

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά

3 μεγάλες πατάτες

1/3 φλιτζ. αλεύρι

1/3 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

1/2 φλιτζ. γάλα

1/4 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο

1 κουταλάκι πάπρικα

Ντιπ γιαούρτι με μπεϊκον

1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

1/2 φλιτζ. μαγιονέζα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

5 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά. Κόβουμε τις πατάτες σε μακρόστενες φέτες (8 φέτες την κάθε πατάτα), και τις βουτάμε στο γάλα. Κατόπιν τις αλευρώνουμε με το μείγμα των στεγνών υλικών και τις τοποθετούμε σε ταψάκι. Τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά. Σερβίρονται ζεστές με ντιπ γιαουρτιού.

Δείτε ακόμα:  Πώς θα διαπιστώσετε εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook παραβιάστηκε

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά. Σκεπάζουμε το ντιπ και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Καλή όρεξη!