Τριήμερο φεστιβάλ Graffiti τον Ιούνιο στη Ραφήνα – Όλες οι λεπτομέρειες


Τριήμερο φεστιβάλ Graffiti, θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου στο πάρκο Κυρήνεια στη Ραφήνα. Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών Μαραθώνος, Νέας Μάκρης, Ραφήνας, με την υποστήριξη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωνικού Έργου (ΑΙΓΕΑΣ-ΑΜΚΕ)

Αναλυτικά η πρόσκληση αναφέρει:

Σας προσκαλούμε στο 1ο Φεστιβάλ Graffiti (πιεζωγραφικής) σε 6 πάνελ διπλής όψεως (12 επιφάνειες εργασίας) διαστάσεων 1,70μ ύψος επί 2,30μ πλάτος εκάστη, που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο (πλατεία) Κυρήνειας στο κέντρo της Ραφήνας (δίπλα στο ξενοδοχείο ΑVRA), συνοδευόμενη και από άλλα καλλιτεχνικά γεγονότα, όπως μουσική από ερασιτεχνικά συγκροτήματα, και ζωγραφική παίδων σε επιδαπέδιο μακροκαμβά, αναβαθμίζοντάς την σε εορταστικό εκθεσιακό Φεστιβάλ.

Δείτε ακόμα:  Χρήστος Τσεμπέρης: "Συνένοχο στο φόνο δεν θα με έχετε"

Εναρξη 22/6/2018, 11.00 π.μ. ———– λήξη 24/6/2018, 19.00 μ.μ.

Είναι το πρώτο Φεστιβάλ Graffiti στα Βορειοανατολικά Μεσόγεια και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών Μαραθώνος, Νέας Μάκρης, Ραφήνας (νυν Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα) και υποστηρίζεται οικονομικά από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, τον Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. και την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωνικού Εργου (ΑΙΓΕΑΣ-ΑΜΚΕ).

Φέρει το ακρονύμιο 6T που συνδυάζει ισχυρά στοιχεία των «χαμένων» ιστορικών πατρίδων αλλά και των νέων, που συνιστούν σήμερα τους σημαντικότερους οικιστικούς πόλους των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνος, της παράλιας κυρίως Θεσσαλίας (Ιωλκός-Βόλος), ως τόπους προέλευσης, καθώς και την Τηθύδα ως την προϊστορική θάλασσα, που ένωνε και συνεχίζει να ενώνει ως Αιγαίο, Προποντίδα και Μαύρη Θάλασσα, όλα τ’ανωτέρω.
(1.Μαραθώνας=Tetrapolis,2.Ν.Μάκρη=Telmissos, 3.Ραφήνα=Triglia, 4.Πικέρμι=Thesaurus-paleontology, 5.Θεσσαλία=Thessaly, 6.Τηθύς-θάλασσα προϊστορική=Tithys ).

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Ανακοίνωση από την ΚΟ ΚΚΕ Μαραθώνα για την αύξηση των κρουσμάτων

Η τέχνη του Graffiti γνωστή και ως Street Art, ή επί το επισημότερο “pressionisme” ή επίσης “pressure act” και επί το ελληνικότερον «πιεζωγραφική», είναι ένα παγκόσμια ανεγνωρισμένο είδος τέχνης που έχει εισχωρήσει στον ευρύτερο εικαστικό χώρο, ενώ οι καλλιτέχνες του είδους (writers) κρατούν ζωντανή την έννοια της λέξης «τοιχογραφία» , προσφέροντας έργα αντάξια των συμβατικών κλασσικών εικαστικών έργων κάθε «…ισμού».

Πρωτοεκδηλώθηκε άναρχα στο τέλος της δεκαετίας του 1960 με αρχές της δεκαετίας του 1970 και διαμορφώθηκε, μισό σχεδόν αιώνα αργότερα, σε βασικό εκφραστή της «pop-surrealistique εικαστικής τοιχογραφικής τέχνης».

Τα τελευταία 4 χρόνια η Αθήνα ‘’κουβαλάει το παρατσούκλι’’ «Meka του Graffiti» και για τον λόγο αυτό εμείς ως οργανωτές και χορηγοί, υποστηρίζουμε το καλλιτεχνικό αυτό «ρεύμα» και το προβάλλουμε μέσω αυτού του Φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετάσχουν οι παρακάτω καθιερωμένοι καλλιτέχνες.

Δείτε ακόμα:  Σπ. Κάρλος: Πεσμένη εδώ και 12 μέρες στάση στη Διώνη Πικερμίου - Παραλίγο να συμβεί ατύχημα (φωτό)

ALEX MARTINEZ, ATEK, BILLYGEE, DREYK PIRATE, LUNE82, PUPET, SINGLE G, TAXIS, YIAKOU.

Οι καλλιτέχνες αυτοί μέσα από το προσωπικό τους ύφος, θα μας διδάξουν, εντυπωσιάσουν και ταξιδέψουν στα άδυτα του πραγματισμού και σουρεαλισμού, προσεγγίζοντας παρελθόν και μέλλον (6Τ) ως φυσικά, ανθρωπογενή και ιστορικά momentum, με κολλητική ουσία τη φαντασία τους.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

.Παραπανήσιος Αντώνης(Γενικός Συντονιστής, Πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Μαραθώνος, Ν.Μάκρης, Ραφήνας, Dr. Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος-Συγκοινωνιολόγος).

.Κρόκου Μελίνα (Καλλιτεχνική Σύμβουλος Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ραφήνας ).

.Πυργαντή Δήμητρα (τ. Κοινοτική Σύμβουλος Πικερμίου, Πρόεδρος και μέλος Συλλόγων και Θεσσαλών, Βιοχημικός).

.Καβακόπουλος Σπύρος(Οργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Ηλεκτρονικός-Τεχνολόγος Μηχανικός).