Αγώνας 10χλμ. στη μνήμη του Νίκου Δημητρόπουλου (φωτογραφίες – video)

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα το πρωί στο Γραφείο του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου. Κι αυτή δεν ήταν άλλη από την ανακοίνωση της διοργάνωσης ενός αγώνα δρόμου 10 χλμ., στη μνήμη του Νίκου Δημητρόπουλου που θα γίνει την Κυριακή 22 Μαρτίου. Ο Δήμαρχος Βασ. Πιστικίδης, ο Πρόεδρος, ο Διεθυντής του ΔΟΠΑΠ, Γιώργος Δουβίτσας και Βασ. Σπαντούρος ανέλυσαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

DSC 0482

Συγκεκρμένα ο κ. Πιστικίδης δήλωσε:

 

Β. Πιστικίδης: «Σας καλημερίζουμε, ευχαριστούμε που ήρθατε στην συνάντηση αυτή, ο Δήμος Ραφήνας και ο Δ.Ο.Π.Α.Π σε συνεργασία με την Golden Run θέλουν να διοργανώσουν την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 10:00 αγώνα δρόμου 10 χλμ με την επωνυμία «1ο Δημητροπούλεια 2015». Ο αγώνας, πέρα των 10 χλμ, θα έχει αφετηρία και τερματισμό το Κολυμβητήριο βάζοντας μέσα στην διαδρομή και το λιμάνι της Ραφήνας αλλά και τους δρόμους της πόλης θα έχει και ένα ξεχωριστό αγώνα 1 χλμ στο χώρο του Κολυμβητηρίου και θα απευθύνεται σε παιδιά. Αυτό που θέλω εγώ να πω πριν μπούμε στις λεπτομέρειες του αγώνα είναι για την επωνυμία. Όλοι εμείς που ζήσαμε από κοντά τον άνθρωπο τον Νίκο τον Δημητρόπουλο θεωρήσαμε μετά από τόσα χρόνια προσφοράς σε αυτό τον τόπο ότι το όνομα του πρέπει να μείνει. Και πρέπει να μείνει σε ένα συνδυασμό αν θέλετε των χώρων όπου βοήθησε μέσα από τις ιδιότητες τις οποίες είχε, θυμίζω ότι  ήταν επί σειρά ετών από το 1994 όπου πρωτοεκλέχθηκε μέχρι το 2010 ανελειπώς δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ραφήνας. Από το 2010 μέχρι το 2014 ήταν μέλος στο Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένα είτε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είτε ως αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας. Θυμίζω ότι στην θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος ήταν πρόεδρος στην δημοτική επιχείρηση στην ΔΕΑ προσέφερε στα μέγιστα για να μπορέσει να φτιαχτεί αυτός ο θαυμάσιος χώρος του κολυμβητηρίου, ήταν φίλος, ήταν συνεργάτης, ήταν ένας άνθρωπος που γνωρίζετε πολύ καλά ότι αγαπούσε πολύ αυτόν εδώ τον τόπο, βοήθησε με την ακαδημαϊκή του γνώση αλλά και με την ορθή αντίληψη του σε θέματα που έχουν σχέση ιδιαίτερα στην τελευταία του θέση στον Οργανισμό Λιμένα βοήθησε στο να μπορέσει η πόλη και το λιμάνι να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μια καλή σχέση. Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν θέλουμε να τιμήσουμε με αυτόν τον αγώνα δρόμου που φιλοδοξούμε να μπορέσει να είναι το αθλητικό στην Ραφήνα και θα το διοργανώνουμε κάθε χρόνο. Για τις λεπτομέρεις του αγώνα θα μας πει ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π. ο κ. Δουβίτσας, απλώς θέλω να κάνω μόνο μία σημείωση ότι όποια έσοδα υπάρχουν και θα καταλάβετε γιατί το λέω από την συμμετοχή των αθλητών περισσότερο, όποια έσοδα θα υπάρχουν από αυτόν τον αγώνα θα διατεθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για να ανακουφίσουμε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Σας ευχαριστώ πολύ»

DSC 0484

Μετά τον Δήμαρχο, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γ. Δουβίτσας:

 

Γ. Δουβίτσας: «Καλημέρα και από μένα, σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε στην σημερινή συνάντηση, θέλω να πω ότι αυτή η διοργάνωση θα γίνει τον Μάρτιο όπως είπε ο δήμαρχος, θα είναι μια μεγάλη διοργάνωση διότι αφορά ένα πάρα πολύ μεγάλο άνθρωπο. Παρότι είμαι νέος κάτοικος στην περιοχή, έχω να πω τα καλύτερα για τον κ. Δημητρόπουλο, αφιερώνεται στην μνήμη του, η προσφορά του είναι αδιαμφισβήτητη στα χρόνια του βίου σαν κάτοικος Ραφήνας και για αυτόν τον λόγο θεσμοθετούμε αυτή την διαδικασία ώστε κάθε χρόνο να γιορτάζουμε στην μνήμη αυτού του ανθρώπου. Θα είναι τα πρώτα Δημητροπούλεια που θα γίνουν το 2015, θα ήθελα να πω επίσης ότι αυτή η δραστηριότητα θα ενταχθεί στο ημερολόγιο του ΣΕΓΑΣ μετά από συμφωνία που έχει γίνει με τον Οργανισμό μας, τον Δ.Ο.Π.Α.Π. με τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο μας. Και να θυμίσω επίσης ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη θεσμοθετημένη ενέργεια πολιτιστική που κάναμε τον Σεπτέμβριο τα «Χρυσοστόμεια» όπου θεσμοθετήθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο και θα γίνονται κάθε χρόνο, πέρα από αυτές τις δραστηριότητες αυτή είναι μία αθλητική δραστηριότητα. Θέλω να πω μερικές γενικές κατευθύνσεις της δραστηριότητας των «Δημητροπουλείων» η οποία είναι διαδρομή 10 χλμ για μεγάλους και 1χλμ για μικρά παιδιά. Εκκίνηση και τερματισμός θα είναι το κολυμβητήριο της Ραφήνας. Τα αγωνίσματα

DSC 0487

 

dimitropoulia banner ekinisis termatismou

Το δελτίο τύπου που εξεδόθη αργότερα αναφέρει τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1α ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕΙΑ 2015

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο Δ.Ο.Π.Α.Π., σε συνεργασία με τη Golden Run διοργανώνουν την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων και παιδικό αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων με την ονομασία «1α ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕΙΑ 2015». Ο αγώνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Δημητρόπουλου, ενός ανθρώπου που όλοι μας ξέραμε και ο οποίος πρόσφερε πάρα πολλά στο Δήμο. Έχει κοινωνικό σκοπό και τα έσοδά του θα διατεθούν στη βοήθεια των απόρων του Δήμου.
Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων θα είναι κυκλική με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Κολυμβητήριο Ραφήνας και οι δρομείς θα κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Ο παιδικός αγώνας θα διεξαχθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου.
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλιο στον πρώτο και μετάλλιο στους δεύτερο και τρίτο. Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αριθμό συμμετοχής και T-shirt του αγώνα, ενώ με κλήρωση θα μοιραστούν κουπόνια για τέσσερα άτομα για να γευματίσουν στο μαγευτικό “Όασις restaurant – cafe” στη Ραφήνα. Επίσης στα 2 σχολεία του Δήμου Ραφήνας, ένα πρωτοβάθμιας κι ένα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε τερματίσαντες μαθητές – αθλητές θα δοθεί αθλητικό υλικό.

Αγωνίσματα – κατηγορίες συμμετεχόντων:
1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικού (Γεν. 2003 έως και 2008)
1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Γυμνασίου (Γεν . 2000 έως και 2002)
10.000 μ. Ανδρών – Γυναικών (Γεν. 1999 και μεγαλύτεροι/ες)
10.000 μ. Βετεράνων Ανδρών – Γυναικών (Γεν. πριν την 1/1/1975)

Στον αγώνα θεσπίζεται για πρώτη φορά ο θεσμός Golden Winner με ειδικά έπαθλα που θα απονεμηθούν από τη Golden Run στους 3 πρώτους νικητές και τις 3 πρώτες νικήτριες, όπως αυτοί θα προκύψουν ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβουν στον αγώνα, με συνυπολογισμό δεδομένων ηλικίας και επίδοσης στον αγώνα με βάση την καλύτερη παγκόσμια ηλικιακή επίδοση. Για την κατηγορία αυτή θα υπάρξει ειδική επιπλέον βράβευση και ανακήρυξη των Golden Winners του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής: 5,00 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 16 Μαρτίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή και την ημέρα του αγώνα μπορούν κατ’ εξαίρεση να δηλωθούν και συμμετοχές έως και 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα για περιορισμένο αριθμό, με κόστος συμμετοχής 8,00 ευρώ και υπό την προϋπόθεση ότι το ανώτατο όριο συμμετοχών δεν θα έχει συμπληρωθεί. Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες και την προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.dopap-rp.gr

Εμπλεκόμενοι φορείς-ιδιώτες : Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, Δ.Ο.Π.Α.Π., GOLDEN RUN, Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, Αστυνομία, ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ,Ε.Κ.Α.Β., Κέντρο Υγείας Ραφήνας, Χορηγοί.

 

1α ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕΙΑ 2015

Προκήρυξη Αγώνα
Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, ο Δ.Ο.Π.Α.Π., σε συνεργασία με τη Golden Run διοργανώνουν αγώνα δρόμου 10 χλμ. και παιδικό αγώνα δρόμου 1.000 μ. με την ονομασία «1α ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕΙΑ 2015». Ο αγώνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Δημητρόπουλου έχει κοινωνικό σκοπό και τα έσοδά του θα διατεθούν στη βοήθεια των απόρων του Δήμου.
Ο αγώνας απευθύνεται σε αθλητές αλλά και σε όλους τους αθλούμενους και μη, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης που θέλουν να νιώσουν τη χαρά της άθλησης και τη συμβολή της στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
Ώρα εκκίνησης αγώνα: 10:00 π.μ.
Ώρα εκκίνησης παιδικού αγώνα: 10:10 π.μ.
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Κολυμβητήριο Δήμου Ραφήνας
Ώρα προσέλευσης: ΕΩΣ και μία ώρα πριν τον αγώνα
Διαδρομή: Η διαδρομή θα είναι κυκλική με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού και οι δρομείς θα κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το μήκος της διαδρομής είναι μετρημένο και η διεξαγωγή του αγώνα θα επιτηρείται από την Αστυνομία Ραφήνας.

Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Αγωνίσματα – κατηγορίες συμμετεχόντων:
1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικού (Γεν. 2003 έως και 2008)
1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Γυμνασίου (Γεν . 2000 έως και 2002)
10.000 μ. Ανδρών – Γυναικών (Γεν. 1999 και μεγαλύτεροι/ες)
10.000 μ. Βετεράνων Ανδρών – Γυναικών (Γεν. πριν την 1/1/1975)
Κόστος συμμετοχής: 5,00 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα έχουν παιδιά ηλικίας 6 – 15 ετών ενώ για τον αγώνα των 10 χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 16 ετών και έχουν καταβάλει το αντίτιμο συμμετοχής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα τρέξουν με δική τους ευθύνη.

Ανώτατο όριο συμμετοχών – Όριο εγγραφών: Στον αγώνα θα υπάρξει όριο εγγραφών που ορίζεται σε 1000 συμμετοχές για τον για τον αγώνα των 10 χλμ. και 200 συμμετοχές για τον παιδικό αγώνα των 1000 μ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Ηλεκτρονικά στο e-mail [email protected]

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 16 Μαρτίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή και την ημέρα του αγώνα μπορούν κατ’ εξαίρεση να δηλωθούν και εκπρόθεσμες συμμετοχές έως και 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα για περιορισμένο αριθμό, με κόστος συμμετοχής 8,00 ευρώ και υπό την προϋπόθεση ότι το ανώτατο όριο συμμετοχών δεν θα έχει συμπληρωθεί.

Οι εμπρόθεσμες συμμετοχές για να είναι έγκυρες θα πρέπει να συνοδεύονται με την καταβολή του ποσού των 5,00 ευρώ.

Η καταβολή θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Οργανισμού 00260378510200190636 της Τράπεζας Εurobank ή στα γραφεία του, στο κολυμβητήριο Ραφήνας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.. Σε κάθε περίπτωση το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα θα πρέπει να αναγράφεται στο έντυπο κατάθεσης και η απόδειξη πληρωμής θα αποστέλλεται στο e-mail [email protected] .

Προσοχή: Αν δεν κατατεθεί το αντίτιμο συμμετοχής δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στον αγώνα. Ακόμα και όταν γίνεται ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων πρέπει να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα.

Όριο εγγραφών: Στον αγώνα θα υπάρξει όριο εγγραφών που ορίζεται σε 1.000 άτομα για τον αγώνα των 10 χλμ. και 200 για τον αγώνα 1.000 μ. των παιδιών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πληρωμής και όχι την ημερομηνία εγγραφής.

Παροχές για τους συμμετέχοντες
● Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αριθμό συμμετοχής και T-shirt του αγώνα, ενώ με κλήρωση θα μοιραστούν κουπόνια (vouchers) για τέσσερα άτομα για να γευματίσουν στο μαγευτικό “Όασις restaurant – cafe” στη Ραφήνα.
● Στα δύο (2) σχολεία του Δήμου Ραφήνας ένα πρωτοβάθμιας κι ένα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε τερματίσαντες μαθητές – αθλητές θα δοθεί αθλητικό υλικό.
● Στον αγώνα καθιερώνεται η διαδοχική συμμετοχή κατ’ έτος ως εξής: Κάθε δρομέας που θα τερματίσει στον αγώνα της επόμενης χρονιάς (δηλ. αυτόν που θα διοργανωθεί το 2016) και καταφέρει να σημειώσει επίδοση καλύτερη από 30’’ (μισό λεπτό) από αυτή που θα επιτύχει την προηγούμενη χρονιά θα λαμβάνει μέρος σε κλήρωση για να διεκδικήσει αξιόλογα δώρα, τα οποία θα ανακοινωθούν με την προκήρυξη του επομένου αγώνα.
● Στον πρώτο νικητή – νικήτρια κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ στους δεύτερο και τρίτο, μετάλλιο και δίπλωμα.
● Στον αγώνα θεσπίζεται για πρώτη φορά ο θεσμός Golden Winner με ειδικά έπαθλα που θα απονεμηθούν από την Golden Run στους 3 πρώτους νικητές και τις 3 πρώτες νικήτριες, όπως αυτοί θα προκύψουν ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβουν στον αγώνα, με συνυπολογισμό δεδομένων ηλικίας και επίδοσης στον αγώνα με βάση την καλύτερη παγκόσμια ηλικιακή επίδοση. Για την κατηγορία αυτή θα υπάρξει ειδική επιπλέον βράβευση και ανακήρυξη του και της Golden Winner του αγώνα.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας και παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1 ώρα και 45 λεπτά. Σε περίπτωση υπέρβασης του παραπάνω χρονικού ορίου θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 1.000 μ. είναι δωρεάν και ολοκληρώνεται με την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στο [email protected] ή την ημέρα του αγώνα ως και μία ώρα πριν την έναρξη υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχών (200). Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.dopap-rp.gr ή επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή στο τηλ. 22940 23221 ή στο [email protected]

Για την οργανωτική επιτροπή
O Πρόεδρος (Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου) Βασίλης Πιστικίδης
Ο Διευθυντής Αγώνα Βασίλης Σπαντούρος

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.