Αυτή είναι η περιοχή στην Αν. Αττική με το πιο γρήγορο ίντερνετ

Είναι η δεύτερη περιοχή σε ολόκληρη τη χώρα και η πρώτη στην ανατολική Αττική με το γρηγορότερο Ίντερνετ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από τις μετρήσεις του Net Index, με βάση τα στοιχεία της OOKLA, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας για τη Βούλα!

Η ταχύτητα στην πόλη αυτή του Δήμου 3Β φτάνει τα 17,04 Mbps και βρίσκεται ελάχιστα πίσω από τη Γλυφάδα που κατέχει τα πρωτεία στη χώρα μας με 17,24 Mbps!

Εάν δε σκεφτείτε ότι η μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα είναι τα 9,64 Mbps γίνεται κατανοητό πόσο τυχεροί πρέπει να νιώθουν οι Βουλιώτες!

Τρίτη στις ελληνικές… ταχύτητες είναι οι Σέρρες με 13,87 Mbps ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Αλεξανδρούπολη με 13,5 Mbps και η Κομοτηνή με 11,46 Mbps.

Η Αθήνα βρίσκεται στη 16η θέση με μέση ταχύτητα 9,89 Mbps, ακολουθούμενη από τη Θεσσαλονίκη στη 17η θέση, με 9,87 Mbps. Χαμηλές ταχύτητες έχουν τα Ιωάννινα με 8,08 Mbps, η Καλαμάτα με 8,10 Mbps και η Ναύπακτος με 8,36 Mbps.

Βέβαια η χώρα μας δεν μπορεί να διεκδικήσει και ιδιαίτερες… δάφνες για τη γρηγοράδα του Ίντερνετ αφού κατατάσσεται 92η μεταξύ 196 χωρών!

Το ταχύτερο ίντερνετ στον κόσμο έχουν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης με μέση ταχύτητα 103,99Mbps και του Χονγκ Κόνγκ με 96,30 Mbps.

Επίσης, με πολύ υψηλές ταχύτητες «σερφάρουν» οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας με 76,88 Mbps και της Ιαπωνίας με 67,83 Mbps.

Σουηδία, Ολλανδία, Λιθουανία και Ελβετία είναι οι χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών με το ταχύτερο ίντερνετ στο κόσμο.

Η Δανία, η Λετονία, η Μολδαβία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Εσθονία, η Φινλανδία και η Νορβηγία βρίσκονται στην κορυφαία εικοσάδα στο γρήγορο ίντερνετ.

Η Μπουρκίνα Φάσο, στην Αφρική, έχει τις χαμηλότερες ταχύτητες ίντερνετ στον κόσμο, με μόλις 1,12 Mbps.

Σε παγκόσμια βάση η μέση ταχύτητα σύνδεσης είναι 22,04 Mbps, ενώ η μέση ευρυζωνική ταχύτητα στην Ευρώπη είναι 27,3 Mbps.

Στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, η μέση ταχύτητας σύνδεσης είναι τα 27,4 Mbps και στις χώρες του G8 28,8 Mbps.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.