Επίσκεψη μαθητών στο αρχαιότερο ελληνικό σχολείο

Το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί μια ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Ραφήνας , στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου και εκτός από την επίσκεψη στην Εθνική Σχολή, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν, αξιοθέατα του Σάλτσμπουργκ και της Βιέννης μεταξύ των οποίων και την οικία όπου συνελήφθη ο Ρήγας Φεραίος.

To 1804 σε μια γειτονιά της παλιάς Βιντομπόνας, της σημερινής Βιέννης, ιδρύθηκε ένα ελληνικό σχολείο , που σήμερα είναι το παλαιότερο που υπάρχει και μάλιστα είναι αναγνωρισμένο από την Ελληνική και Αυστριακή Κυβέρνηση. Η επίσημη ονομασία του είναι Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε απάντηση επιστολής , ο Μητροπολίτης Αρσένιος που εκτός από Έξαρχος Αυστρίας, Ουγγαρίας και Μεσευρώπης είναι και Διευθυντής της Εθνικής Σχολής , απευθυνόμενος στο Γυμνάσιο Ραφήνας αναφέρει “….θα σας περιμένουμε στους χώρους του σχολείου μας και της Ι.Μ. Αυστρίας για να γνωριστούμε και να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας των σχολείων μας.”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.