Η… αριθμομηχανή του μισθού -Συγκρίνετε τις απολαβές σας με άλλους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο

Για όσους αναρωτιούνται αν πράγματι πληρώνονται όσο αξίζουν στη δουλειά τους, υπάρχει ένας τρόπος να δουν αν έχουν δίκιο. Το εργαλείο για αυτό είναι η… αριθμομηχανή του παγκόσμιου μισθού, με στοιχεία που προέκυψαν από το φετινό Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή, την οποία δημοσιεύει το CNN στην ιστοσελίδα του, συμπληρώνοντας κανείς τον ετήσιο μισθό του και τη χώρα στην οποία εργάζεται μπορεί να διαπιστώσει σε ποια θέση βρίσκεται στον κόσμο με βάση τις απολαβές από τη δουλειά του, αλλά και να διαπιστώσει ποιοι επαγγελματίες κερδίζουν το ίδιο ποσό σε άλλες χώρες.

Για παράδειγμα, κάποιος που λαμβάνει μηνιαίο μισθό 700 ευρώ στην Ελλάδα, κερδίζει το 45% των μέσων ετήσιων απολαβών στη χώρα και το 63% του αντίστοιχου ποσού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσο για τη σύγκριση με τις άλλες χώρες, ο μισθός του αποτελεί το 0,0673 των απολαβών ενός CEO στις ΗΠΑ, αλλά οι απολαβές του είναι τετραπλάσιες εκείνων ενός δασκάλου στην Αιθιοπία, παίρνει τα διπλάσια από έναν καθαριστή στην Ταϊλάνδη και όσα ακριβώς πληρώνεται ένας οδηγός στη Νότια Αφρική.

Δείτε την εφαρμογή και συγκρίνετε το μισθό σας ΕΔΩ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.