Η γιαγιά “Ράμπο” εκπαιδεύεται

Άνδρες με παραλλαγή, σκούφους και αυτόματα όπλα στα χέρια, κυλιούνται σε πλαγιές και πυροβολούν. Συνηθισμένη εικόνα για στρατιωτικά γυμνάσια. Εκτός αν κοιτάξει κανείς καλύτερα και εντοπίσει ανάμεσά τους μία γκριζομάλλα γιαγιά με μαντήλι, που κάνει ακριβώς τα ίδια με εκείνους.

Είναι η «τιμωρός», όπως έχουν ονομάσει οι υπόλοιποι άνδρες της ομάδας την Ουκρανή γιαγιά που αποφάσισε στα 68 της να καταταγεί για να πολεμήσει απέναντι στους αυτονομιστές. Η συνταξιούχος Εκατερίνα Μπίλικ ολοκλήρωσε τη στρατιωτική εκπαίδευση, δίπλα σε άνδρες τέσσερις δεκαετίες μικρότερους τους.

ukraine gran2

Για να το πετύχει, σύρθηκε σε χιονισμένα χωράφια, έκανε άλματα και έμαθε να πυροβολεί με αυτόματο όπλο. Τώρα, δηλώνει έτοιμη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης, ανάμεσα στο στρατό και τους φιλορώσους, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε ότι η Μπίλικ έκανε την ίδια εκπαίδευση με τους υπόλοιπους, πέρασε όλα τα τεστ και μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο με την ίδια ακρίβεια με τους υπόλοιπους.

ukraine gran3

Μητέρα τριών παιδιών, με πέντε εγγόνια πλέον, η 68χρονη από την πόλη Ζιντάεφ, κοντά στο Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, δηλώνει ότι αποφάσισε να καταταγεί όταν είδε τις φρικτές σκηνές από τις μάχες με τους αυτονομιστές.

«Επιζήσαμε από τους Ναζί και τους Σοβιετικούς και θέλω να υπερασπιστώ αυτό που είναι σωστό και να σιγουρευτώ ότι δεν θα ζήσουμε άλλη κατοχή», λέει, σύμφωνα με την Daily Mail. «Ήθελα να δώσω ένα παράδειγμα, να δείξω στους νέους ότι όσο χρονών κι αν είσαι μπορείς να κάνεις τη διαφορά».

ukraine gran4

Όσο για το παρατσούκλι της, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Tengrinews, οι άνδρες της ομάδας άρχισαν να τη φωνάζουν «τιμωρό» εξαιτίας των όσων έλεγε ότι θέλει να κάνει στους αυτονομιστές.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.