Η συνταγή της εβδομάδας: Γεμιστός κεφτές

Γεμιστός κεφτές

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. κιμά από αρνάκι
50 γρ. πλιγούρι ψιλό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φέτα ξερό ψωμί (μουλιασμένο σε γάλα και καλά στραγγισμένο)
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι μαύρο

Για τη γέμιση

1 καρότο βρασμένο
2-3 αβγά βρασμένα

Ετοιμάζουμε το μίγμα του κεφτέ: Μουλιάζουμε σε ένα μπολ μέσα σε γάλα 1 φέτα ξερό ψωμί και το στραγγίζουμε καλά σφίγγοντας το στα χέρια μας. Σε ένα ταψί ή μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και το πλιγούρι. Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη σκελίδα του σκόρδο ψιλοκομμένη, αφού έχουμε αφαιρέσει τη φύτρα. Στην συνέχεια τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ψωμί, το αυγό, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.

Κάνουμε το μίγμα μια μπάλα και το βάζουμε στο μπολ. Το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Στο μεταξύ, βράζουμε το καρότο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ξεχωριστά τα αυγά να γίνουν σφιχτά. Μόλις τα αυγά βράσουν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε.

Απλώνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας ένα μεγάλο κομμάτι πλαστική μεμβράνη. Απλώνουμε από πάνω το μίγμα του κιμά. Βάζουμε στο κέντρο τα αυγά. Κόβουμε το καρότο στη μέση, κατά μήκος, και το τοποθετούμε αριστερά και δεξιά από το αυγό.

Τυλίγουμε – κλείνουμε σε ρολό με τη βοήθεια της μεμβράνης. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη μεμβράνη σε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το «δεματάκι» σε ένα ταψί με νερό τόσο ώστε να καλύψουμε τον πάτο του ταψιού.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Σερβίρουμε με πολίτικο πιλάφι.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε επίσης