Κίνδυνος να τιναχθούν οι εκλογές “στον αέρα”!

u03b5u03bau03bbu03bfu03b3u03adu03c2

Σε απεργία-αποχή από κάθε εκλογική εργασία ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης του 2012 και του 2014, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους.

Μέλη της Εκτελεστική Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν την Πέμπτη συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη. Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης του 2012, αλλά και αυτήν του 2014.

Η απάντηση του κ. Θεοχαρίδη -σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο- ήταν πως δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η καταβολή της αποζημίωσης.
Mάλιστα, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «έχουμε να κάνουμε με ένα ποσό εξευτελιστικό για τους δημοτικούς υπαλλήλους, 152 ευρώ καθαρά, την στιγμή που οι υπάλληλοι των Υπουργείων πήραν χιλιάδες ευρώ»

Εν τω μεταξύ, επιστολή έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με την οποία του ζητά να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο προκειμένου να αποδεσμευτούν τα κονδύλια που αφορούν το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων των ΟΤΑ, τονίζοντας πως κινδυνεύει η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου (Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.