«Ναι» στο αίτημα για Μουσείο Λιγνιτωρύχων στους χώρους του Κέντρου Υγείας Ραφήνας (πρώην ΠΝΑ)

Στα λόγια όλα είναι εύκολα και δεν μετράνε, αυτό που μετράει είναι…στις πράξεις. Κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση της ίδρυσης του «Μουσείου Λιγνιτωρύχων» στις εγκαταστάσεις του πρώην ΠΝΑ.
Οι περισσότεροι θυμόμαστε ακόμα τα λόγια του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου όταν το Σάββατο (20 Δεκεμβρίου) στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας στην λήξη της εκδήλωσης με θέμα: «Η κατοίκηση της Ραφήνας ανά τις χιλιετίες» με βασικούς ομιλητές τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου και τον συντοπίτη μας ερευνητή κ. Δημήτρη Μακρή, όταν αναφέρθηκε στην ίδρυση του Μουσείου.

Τότε είχε ανακοινωθεί, όπως μας εξήγησε ο κ. Πιστικίδης, γιατί είχαμε την προφορική διαβεβαίωση των αρμόδιων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι το θέμα θα εξεταστεί θετικά.

Να λοιπόν που σήμερα 12 Ιανουαρίου, έρχεται στο φως και η έγγραφη συναίνεση της Υγειονομικής Περιφέρειας στο αίτημα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την δημιουργία ενός Θεματικού Μουσείου με την «Ιστορία του Σανατορίου Νταού Πεντέλης» , την «Ιστορία των Λιγνιτωρύχων της Διασταύρωσης Ραφήνας», καθώς και Μουσείο με «Τα παραδοσιακά Παιδικά Παιχνίδια».

Όπως δε αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου: «Πέρα από τις θερμές ευχαριστίες στoν Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ. κ. Σταύρο Πεντέα θεωρούμε υποχρέωση μας να υπογραμμίσουμε τον αποφασιστικά καταλυτικό ρόλο του Υποδιοικητή κ. Σωτήρη Ζώτου στην αντιμετώπιση αιτημάτων του Δήμου μας σε σχέση με το σύνολο της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ραφήνας».

Στην ανακοίνωση τέλος ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε όσους διαθέτουν αντικείμενα ή φωτογραφίες που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα εκθέματα του Μουσείου να επικοινωνήσουν με τον κ. Δημήτρη Μακρή ή το γραφείο του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην αρτιότερη υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να την δείτε εδώ

Την απάντηση της Υγειονομικής Περιφέρειας μπορείτε να την δείτε εδώ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.