Οδοντίατρος στο Μαρκόπουλο δεν είχε εκδώσει 142 αποδείξεις

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε βάρος ενός 39χρονου οδοντιάτρου, που διατηρεί οδοντιατρείο στο Μαρκόπουλο Αττικής, για φοροδιαφυγή και άλλες ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας καταγγέλθηκε από ιδιώτη ότι σε χρονικό διάστημα ενός χρόνου, κατέβαλλε τμηματικά το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ, στον 39χρονο οδοντίατρο, για οδοντιατρικές υπηρεσίες που του παρείχε, χωρίς όμως να λάβει αντίστοιχες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στο οδοντιατρείο, όπου πραγματοποίησε επιτόπιο φορολογικό έλεγχο για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, τη διενέργεια φορολογικών διασταυρώσεων καθώς και την εφαρμογή της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ παρελήφθησαν και τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία της επιχείρησης για το περαιτέρω έλεγχό τους.

Από τον συστηματικό έλεγχο που επακολούθησε διαπιστώθηκαν ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και ειδικότερα μη έκδοση συνολικά 142 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, ως ακολούθως :

μη έκδοση 81 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στο οδοντιατρείο, κατά τη χρήση 2012,
μη έκδοση 61 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στο οδοντιατρείο κατά τη χρήση 2013, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δυο επίμαχες αποδείξεις συνολικής άξιας (3.800,00 ευρώ).

Παράλληλα διαπιστώθηκαν και διοικητικές φορολογικές παραβάσεις για τις οποίες θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της υπόθεσης.

Σε βάρος του οδοντιάτρου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.