Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ στο Δημόσιο περίπου 450.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που κατά την διάρκεια του 2014 είχαν συνολικά ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000€.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσες επιχειρήσεις έχουν την απαλλαγή αυτή , θα πρέπει να αλλάξουν κοστολόγηση και τιμολογιακή πολιτική, επειδή πλέον ο ΦΠΑ των εισροών τους θα αποτελεί στοιχείο του κόστους τους. Αυτό θα τις κάνει λιγότερο ανταγωνιστικές από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις οι οποίες παρακρατούν και αποδίδουν τον ΦΠΑ

Του Θρασύβουλου Μίαρη

Έως τον Απρίλιο του 2015 μέσω του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου η εφορία θα γνωρίζει τα έσοδα, τα εισοδήματα και τις δαπάνες 5,6 εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Από το τέλος Απριλίου του 2015, θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για το «περιουσιολόγιο». Μέσω της εφαρμογής αυτής η ΓΓΔΕ του υπουργείου Οικονομικών θα έχει στη διάθεσή της πλήρη στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογούμενου, δηλαδή για τα ακίνητα, τα οχήματα, τα σκάφη, τα εναέρια μέσα μεταφοράς, τις μετοχές, τα αμοιβαία κεφάλαια, τα εταιρικά μερίδια, τις καταθέσεις, τις λοιπές αποταμιεύσεις ακόμη και τις συλλογές αντικειμένων μεγάλης αξίας όπως κοσμήματα, νομίσματα, έργα τέχνης κλπ! Το «περιουσιολόγιο» θα ενημερώνεται αυτόματα για όλες τις μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση των φορολογούμενων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.