Πως θα καταλάβεις ότι σε απατά! Οι πέντε (περίεργοι) λόγοι που θα τον “καρφώσουν”

Η μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να τερματίσει μια σχέση είναι η απιστία. Στην περίπτωση δε που αυτή γίνει γνωστή τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Ακόμη όμως και αν δεν γίνει γνωστή τότε προκαλεί τύψεις και ενοχές σε όποιον από τους δύο συντρόφους το διέπραξε.

Γιατί, όμως, απιστούμε;

Οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να σηκώσουν ψηλά τα χέρια για αυτό έβαλαν στο μικροσκόπιο την απιστία προκειμένου να αποκαλύψουν τους λόγους οι οποίοι οδηγούν στην απιστία.

Προσποίηση οργασμού

Μελέτη που έγινε πρόσφατα υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που είναι άπιστοι συνηθίζουν να προσποιούνται οργασμό με τον μόνιμο σύντροφο τους όχι μόνο για να τον κρατούν χαρούμενο, αλλά και για να μην εγείρουν υποψίες γα το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη μεταξύ τους σεξουαλική

Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης «φυτώριο» απιστίας

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cyberpsychology, Behavior, and Social Networkin» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συχνή και έντονη ενασχόληση με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης οδηγεί πολύ συχνά τους χρήστες στο να επανασυνδεθούν με παλιά φλερτ, και έτσι αυξάνονται κατακόρυφα τα ποσοστά απιστίας.

Οι Γάλλοι πιο άπιστοι

Μπορεί οι Γάλλοι ως λαός να είναι γνωστοί ως οι καλύτεροι εραστές, αλλά δεν φημίζονται εξίσου και για την πίστη τους. Πρόσφατη δημοσκόπηση στην χώρα του έρωτα έδειξε ότι η πλειοψηφία των αντρών και το 1/3 των γυναικών απατούν -και μάλιστα τακτικά – τον σύντροφο τους.

Η φωνή «μαρτυρά»

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες φοβούνται ότι οι άντρες που έχουν πιο βαθιά και μπάσα φωνή είναι πιο άπιστοι.
Αντιθέτως, οι άντρες είναι πιο καχύποπτοι σε σχέση με την πίστη και την αφοσίωση των γυναικών όταν αυτές έχουν πιο ψηλή και τσιριχτή φωνή. Αυτό στην πραγματικότητα έχει μια ορμονική βάση ως εξήγηση, αφού όσο περισσότερη τεστοστερόνη έχει ένας άντρας τόσο πιο βαθιά είναι η φωνή του, ενώ όσο περισσότερα οιστρογόνα έχει μια γυναίκα τόσο ψηλότερα είναι τοποθετημένη η φωνή της.
Επιρρεπής στην απιστία οι ξανθιές

Πρόσφατη δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι οι ξανθές φαίνεται να έχουν τα πρωτεία στο ζήτημα της απιστίας και ακολουθούν οι κοκκινομάλλες , οι καστανές και οι μελαχρινές.

iatropedia.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.