Πως 14 celebrities κόντεψαν να μείνουν… άφραγκοι

jackson

Είναι αρκετά δύσκολο να φανταστείς ότι ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει εκατ. δολάρια σε μικρό χρονικό διάστημα. Και όμως γίνεται και μάλιστα συχνά. Από τον Michael Jackson έως τον Francis Ford Coppola, υπάρχουν 14 πλούσιοι και διάσημοι, οι οποίοι κατόρθωσαν να χάσουν τις περιουσίες τους, με κάποιους εξ αυτών, πάντως, να επιτυγχάνουν και την ανάκτησή τους.

Marvin Gaye

GAYE

Σήμερα η περιουσία του υπολογίζεται στα πέντε εκατ. δολάρια. Όμως το 1976, ο θρύλος της Motown, χώρισε από την πρώτη του σύζυγο Anna Gordy Gaye, γεγονός που τον οδήγησε στη χρεοκοπία. Προκειμένου να καλύψει τη διατροφή ύψους 600.000 δολαρίων που χρωστούσε στη σύζυγό του, ο Gaye αποφάσισε να της παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα και φυσικά τα κέρδη από το album «Here, My Dear». Από το 1976 και μετά τα οικονομικά προβλήματα αλλά και ο αλκοολισμός «στοίχειωσαν» την ύπαρξη του, αν και κατόρθωσε να καλύψει μέρος των απωλειών του. Το 1981 αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Ευρώπη για να αποφύγει συμβιβασμό με τις αμερικανικές φορολογικές αρχές. Τελικώς το 1984 τον δολοφόνησε ο ίδιος του ο πατέρα.

Kim Basinger

BASINGER

Όταν κατέθεσε αίτηση για προστασία έναντι της χρεοκοπίας το 1993, η περιουσία της υπολογίζονταν στα 5,4 εκατ. δολάρια. Αιτία της χρεοκοπίας ότι αθέτησε συμφωνία με την Main Line Pictures για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Boxing Helena». Η εταιρεία την μήνυσε και ζήτησε αποζημίωση 8,1 εκατ. δολάρια, τελικώς υπήρξε συμβιβασμός και η Basinger κατέβαλε 3,8 εκατ. δολάρια. Πάντως σήμερα – αφού πρωταγωνίστησε σε αρκετά επιτυχημένες, εισπρακτικά ταινίες – η περιουσία της υπολογίζεται στα 35 εκατ. δολάρια.

Meat Loaf

LOAF

Σήμερα η περιουσία του φθάνει στα 25 εκατ. δολάρια. Στη δεκαετία του ’80, όμως, αναγκάστηκε να χρεοκοπήσει, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Jim Steinman, ο στιχουργός αρκετών επιτυχιών του. Το τελευταίο επιτυχημένο album του κυκλοφόρησε το 1993, αλλά εν τω μεταξύ συμμετείχε σε αρκετές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσίευσε και την αυτοβιογραφία του.

Willie Nelson

NELSON

Η περιουσία του υπολογίζεται στα 25 εκατ. δολάρια. Στις αρχές, όμως, της δεκαετίας του ’80 η αμερικανική εφορία τον κατηγόρησε για παράνομες επενδύσεις και τον χρέωσε 16,7 εκατ. δολάρια. Αν και ο δικηγόρος του κατόρθωσε να «ρίξει» το ποσό στα έξι εκατ. δολάρια (σε μετρητά) ο Nelson δεν είχε τη δυνατότητα να τα πληρώσει, με αποτέλεσμα η εφορία να κατασχέσει όλη την περιουσία. Τελικώς αποπλήρωσε τα πάντα το 1993, ενώ από τότε η κυκλοφορία πολλών επιτυχημένων albums τον βοήθησε να ανακτήσει την περιουσία του.

Dennis Rodman

RODMAN

Την εποχή που ήταν σταρ του NBA ο μισθός του έφθανε στα 27 εκατ. δολάρια, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το ποσό οι συμφωνίες με εταιρείες και διαφημιστές. Αφού εγκατέλειψε το ΝΒΑ δυσκολεύθηκε να πληρώσει και τους πιο απλούς λογαριασμούς του. Δεν πλήρωνε τη διατροφή για τα παιδιά του – με τον λογαριασμό να φθάνει στα 809.000 δολάρια- ούτε αυτή προς την πρώην γυναίκα του (επιπλέον 51.000 δολάρια). Εξακολουθεί να έχει οικονομικά προβλήματα, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία απεξάρτησης από το αλκοόλ.

Cyndi Lauper

LAUPER

Σήμερα η περιουσία της φθάνει στα 30 εκατ. δολάρια. Όμως το 1981 αναγκάστηκε να κηρύξει χρεοκοπία, ενώ εργάστηκε ακόμη και ως πωλήτρια μέχρι το 1983, όταν κυκλοφόρησε το album «She’s so Unusual».

MC Hammer

HAMMER

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν κυκλοφόρησε το album «Please Hammer Don’t Hurt ‘Em», η περιουσία του υπολογίζονταν στα 33 εκατ. δολάρια. Όμως το 1996 κήρυξε χρεοκοπία, καθώς η περιουσία του έφθανε στο ένα εκατ. δολάρια και τα χρέη του στα 10 εκατ. δολάρια. Σήμερα είναι παντρεμένος, με πέντε παιδιά και οφείλει ακόμη στις αμερικανικές φορολογικές αρχές 800.000 δολάρια.

Francis Ford Coppola

COPPOLA

Όταν κήρυξε – για δεύτερη φορά στη ζωή του – χρεοκοπία, υπολογίζονταν ότι η αξία της περιουσίας του έφθανε στα 52 εκατ. δολάρια. Αιτία της χρεοκοπίας η ταινία «One From The Heart», η παραγωγή της οποίας κόστισε 27 εκατ. δολάρια, αλλά είχε έσοδα μόλις τέσσερα εκατ. δολάρια. Το 1992 τα χρέη του υπολογίζονταν στα 98 εκατ. δολάρια.

Curt Schilling

SCHILLING

Κατά τη διάρκεια της 19χρονης καριέρας του στο MLB (η «μεγάλη» κατηγορία στο baseball) υπολογίζεται ότι εισέπραξε πάνω από 114 εκατ. δολάρια. Όμως η απόφασή του να φτιάξει μία εταιρεία video game τον οδήγησε στη χρεοκοπία, αναγκάζοντάς τον να πουλήσει όλη του την περιουσία.

Larry King

KING

Σήμερα η περιουσία του υπολογίζεται στα 150 εκατ. δολάρια. Όμως το 1978 κήρυξε χρεοκοπία, καθώς τα συνολικά του χρέη έφθαναν στα 352.000 δολάρια. Τον έσωσε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το CNN όταν του πρόσφερε τη διάσημη, πλέον, παγκοσμίως εκπομπή «Larry King Live».

Nicolas Cage

CAGE

Κάποτε ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, με ετήσια κέρδη 40 εκατ. δολαρίων. Από το 1996 έως το 2011 υπολογίζεται ότι κέρδισε 150 εκατ. δολάρια. Όμως τα ακριβά του γούστα τον οδήγησαν σε χρεοκοπία, ενώ οφείλει 6,5 εκατ. δολάρια σε φόρους, ενώ η καριέρα του δεν είναι, πλέον, και τόσο «ανθηρή».

Mike Tyson

TYSON

Στα 20 χρόνια του στην πυγμαχία υπολογίζεται ότι κέρδισε 400 εκατ. δολάρια. Όμως δεν κατόρθωσε να τα «κρατήσει», με αποτέλεσμα το 2003 να χρεοκοπήσει. Μεταξύ των χρεών του περιλαμβάνονται εννέα εκατ. λόγω διαζυγίου, 13,4 εκατ. στην αμερικανική εφορία αλλά και τέσσερα εκατ. δολάρια στις βρετανικές φορολογικές αρχές.

Floyd Mayweather

MAYWEATHER

Υπολογίζεται ότι έως τον Ιούνιο του 2014 είχε κερδίσει, από την καριέρα του, περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια, ενώ η περιουσία του υπολογίζεται σήμερα στα 295 εκατ. δολάρια. Παρά ταύτα έχει και πολύ υψηλά χρέη και ως εκ τούτου αναζητά τον «κατάλληλο δικηγόρο προκειμένου να προχωρήσει σε μία διατεταγμένη χρεοκοπία».

Michael Jackson

jackson

Κανείς δεν γνωρίζει πόση ήταν η περιουσία του όταν πέθανε. Πάντως το 2005 βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, καθώς είχε χρέη 300 εκατ. δολαρίων και λοιπές υποχρεώσεις 400 εκατ. δολαρίων.

Πηγή :www.newmoney.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.