Σε Δήμους της Ανατ. Αττικής ενόψει του νέου ΕΣΠΑ ο Πέτρος Φιλίππου

Ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής και της κατάρτισης του νέου ΕΣΠΑ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, είχε δύο συσκέψεις, σε κλίμα συνεργασίας, με εκπροσώπους των Δήμων Διονύσου και Ωρωπού, για τον προγραμματισμό των έργων που θα υλοποιηθούν στις περιοχές αυτές.

Και στις δύο συναντήσεις, συζητήθηκε η πρόοδος των εν εξελίξει έργων και έγινε ιεράρχηση των προτεραιοτήτων των δήμων σε έργα υποδομής.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Α.Α. ζήτησαν να ενημερωθούν από τους δήμους για τις ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες που ήδη υπάρχουν και μπορούν να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Κοινή διαπίστωση είναι, ότι άμεση προτεραιότητα και στους δύο δήμους αποτελούν τα έργα αντιπλυμμυρικής προστασίας, η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων αλλά και το μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης ακαθάρτων.

Επίσης, έγινε συζήτηση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στις συσκέψεις, για το συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο και τους ζήτησε να προχωρήσουν τις μελέτες των τοπικών σχεδίων δράσης για τα απορρίμματα, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.