Συζήτηση για μείωση διοδίων στην Αττική Οδό!

u039au03b1u03c1u03b1u03bcu03adu03c1u03bfu03c2

Συνάντηση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων πλήρους λειτουργίας της Αττικής Οδού είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», εταιρία λειτουργίας της Αττικής Οδού, κ. Βασίλη Χαλκιά.

Στη συζήτηση ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη καλής συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την εταιρία σε θέματα κυκλοφορίας και πολιτικής προστασίας αλλά κυρίως έθεσε θέμα μείωσης των διοδίων μέσω εφαρμογής χιλιομετρικών χρεώσεων καθώς ο δρόμος εξυπηρετεί μεν τη μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων του λεκανοπεδίου αλλά με διόδια, το ύψος των οποίων δεν αντιστοιχεί στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία και την οικονομία της Αττικής.

Ο κ. Χαλκιάς τοποθετήθηκε μόνο για τα θέματα λειτουργίας, επισημαίνοντας πως σήμερα εφαρμόζονται πακέτα εκπτώσεων για τους χρήστες ενώ είπε πως τεχνολογίες υπάρχουν για αναλογική χρέωση (χρήση των e-pass με χρέωση από κεραίες στις εξόδους του δικτύου) παραπέμποντας για την δυνητική εφαρμογή τους σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της εταιρίας «Αττική Οδός Α.Ε.» επί της σύμβασης παραχώρησης και εκμετάλλευσης του δρόμου.

Ο κ. Καραμέρος τόνισε πως «το δίκτυο της Αττικής Οδού θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας της Αττικής αλλά και παράγοντα ανακούφισης του περιβάλλοντος από την τοπική κυκλοφορία στους Δήμους του Λεκανοπεδίου, αν οι τιμές των διοδίων αποκτούσαν σχέση με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας».

Και συμπλήρωσε «πως μπορεί η «Αττική Οδός Α.Ε.» και οι «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» να είναι διαφορετικές εταιρίες (παραχωρησιούχος και υπεύθυνη λειτουργίας και συντήρησης αντίστοιχα) αλλά στο πλαίσιο των ενδοομιλικών συναλλαγών οι κοινοί μέτοχοι πρέπει να επανεξετάσουν τη σχέση του ύψους των εισπραττόμενων διοδίων με τα κέρδη από την συντήρηση του δρόμου, ανεξάρτητα από τις όποιες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που θα προκύψει στις ερχόμενες εκλογές».

Πηγή: newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.