Τίμησαν στο Μαραθώνα τους πεσόντες στην κρίση των Ιμίων

Οι αντιπλοίαρχοι Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων, τιμήθηκαν σε μία σεμνή εκδήλωση, στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τον κ. Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Ναυτικής Αεροπορίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την προσφορά των τριών ηρώων, η πίστη των οποίων στο καθήκον, τις αξίες και τα ιδανικά που μας έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσουμε στη μακραίωνη ιστορία μας- μας δείχνουν, όπως τόνισε, τον δρόμο για να φτιάξουμε μία καλύτερη και ισχυρή πατρίδα και κοινωνία, σε πείσμα κάποιων που νόμιζαν ότι η εθνική κυριαρχία είναι προς διαπραγμάτευση. «Θα καταβάλουμε κάθε θυσία για την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας» σημείωσε.

Ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στους συγγενείς των ηρώων, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η διερεύνηση του γεγονότος των Ιμίων το οποίο, όπως είπε, δεν ήταν ατυχές γεγονός. Επίσης, κατέταξε στο πάνθεον των ηρώων, μαζί με τον Παναγιώτη Βλαχάκο, τον Χριστόδουλο Καραθανάση και τον Έκτορα Γιαλοψό, τους σμηναγούς Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος εν καιρώ ειρήνης στο δυστύχημα στην Ισπανία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι η «πολλή μεγάλη επίθεση που δέχθηκαν θα αποκατασταθεί» και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια.

«Θα δώσουμε την ψυχή μας για να σηκώσουμε όλα τα ελικόπτερα, να κάνουμε χρήση όλου του υλικού, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να διαδραματίζουν καλύτερα τον ρόλο που αναγνωρίζουν οι συμμαχίες και η ευρύτερη περιοχή» υπογράμμισε.

Πάνω από τον χώρο της εκδήλωσης πέταξαν τιμητικά δύο ελικόπτερα S-70 Aegean Hawk.

Τουρκική πρόκληση πάνω από τα Ίμια

Ο κ. Καμμένος, μετέβη με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού ΝΗ-90 στην περιοχή των Ιμίων, προκειμένου να ρίξει στεφάνι στον υγρό τάφο των τριών ηρώων.

Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιούσε ρίψη στεφάνου, σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλοκή καθώς δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 επιχείρησαν να «παρενοχλήσουν» το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο έλληνας υπουργός.

Τα τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά δεν υπήρξε κάποια παρενόχληση του ελικοπτέρου του υπουργού, το οποίο συνέχισε την πτήση του για την Κρήτη όπου ήταν και ο τελικός του προορισμός.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και οι παριστάμενοι στην εκδήλωση, αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης.

Επίσης, στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, αντιπροσωπείες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι συγγενείς των ηρώων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.