Ανδρ. Βασιλόπουλος: Ντροπή για την πόλη μας τα λύματα στους δρόμους. Πρέπει να δοθεί οριστική λύση

Με μεγάλη έκπληξη έλαβα χθες (μέσω ενός email που είχε τίτλο “Σας παρακαλώ κάντε κάτι”) την απίστευτη επιστολή που αναφερόταν επώνυμα και με τρομερές λεπτομέρειες στο πρόβλημα που βιώνουν κάτοικοι στο κέντρο της Ραφήνας από τα λύματα που αφήνουν ασυνείδητοι συμπολίτες μας να ρέουν στους δρόμους.

Επικοινώνησα προσωπικά χθες βράδυ με κατοίκους και αφού διαπίστωσα ότι δεν επρόκειτο για φάρσα (διότι τόσο απίστευτα ήταν τα αναφερόμενα), προγραμμάτισα σήμερα (Σάββατο) το απόγευμα να επισκεφτώ ο ίδιος την περιοχή και να συνομιλήσω με κατοίκους.

Όποιος αναγνώσει την επιστολή θα κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος. Ως κάτοικος της περιοχής, αλλά ακόμα περισσότερο ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου μας, δεν μπορώ να ανεχθώ την κατάσταση αυτή, ούτε το στίγμα της απραξίας. Δεν μπορώ να ανεχθώ επίσης -και νομίζω ότι κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί- μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου να δίνουν το κακό παράδειγμα.

Σύντομα, το θέμα, που έχει ήδη πάρει διαστάσεις, θα φροντίσω να αποτελέσει το έναυσμα για να σταματήσουν όλοι οι ασυνείδητοι-απολίτιστοι συνδημότες μας να ρίχνουν τα λύματα στους δρόμους. Προσωπικά θα πιέσω τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε έναν ελεγκτικό μηχανισμό που θα ελέγχει και θα επιβάλλει τα νόμιμα πρόστιμα κάθε φορά που ένας κάτοικος θα προχωρά σε μία βάσιμη καταγγελία ΕΠΩΝΥΜΑ ή ΑΝΩΝΥΜΑ.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε ξανά να περπατάμε στην πόλη μας “με το κεφάλι ψηλά!”.

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Επικεφαλής Δύναμης Ανάπτυξης

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την επί χρόνια συστηματική απορροή στο δρόμο βοθρολυμάτων, από το χώρο συγκροτήματος δύο πολυκατοικιών, με είσοδο επί της οδού Τριγλίας 43, στη Ραφήνα.

Δεκάδες φορές, επί 7ετία, έχουμε διαμαρτυρηθεί για την διασπορά στο οδόστρωμα δύσοσμων υγρών και ενίοτε στερεών λυμάτων βόθρου από φρεάτιο που βρίσκεται εντός της πρασιάς της πολυκατοικίας αυτής. Και δεν πρόκειται για ατύχημα ή για περιστατικό μια στις τόσες, εφ’ όσον κατά κανόνα πρώτα συμβαίνει αυτό και μετά από ειδοποιήσεις μας σπεύδουν να καλέσουν βυτίο αδειάσματος βόθρων. Η παρατηρημένη τακτικότητα του συμβάντος είναι περίπου ανά δεκαήμερο!

Λόγω κλίσης των δρόμων και της υπερχείλισης μεγάλης ποσότητας λυμάτων αυτά συνεχίζουν την πορεία τους επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών και φτάνουν μέχρι το ρέμα, στο δρόμο που βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα!

Οι ανεξέλεγκτες απορροές βοθρολυμάτων από την εν λόγω πολυκατοικία έχει καταντήσει μόνιμος βραχνάς όλων των περίοικων. Απλώς για να καταλάβετε το μέγεθος σας λέμε πως τα βοθρολύματα έχουν καταστρέψει τμήμα του κάθετου δρόμου (Κυπρίων Αγωνιστών) δημιουργώντας λακκούβες, τις οποίες το αρμόδιο τμήμα του Δήμου κλείνει σε τακτική βάση!!!

Σε όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα των ανωτέρω επαναλαμβανόμενων συμβάντων, έχουν γίνει διαμαρτυρίες από τη γειτονιά σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές και σε περιπτώσεις σφοδρότητας ή διάρκειας επί μέρες των απορροών στους δρόμους, έχει κληθεί η αστυνομία και έχουν γίνει και καταγγελίες. Όμως δεν υπάρχει καμία διάθεση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο ιδιοκτήτης του απέναντι, της εν λόγω πολυκατοικίας, ακινήτου Τριγλίας 36 δημοσιογράφος/συγγραφέας Διαμαντής Μπασαντής έχει τρεις φορές ενοχλήσει τον σημερινό δήμαρχο με διαμαρτυρίες για την κατάσταση που επιφέρει στον δρόμο μας η τακτική εκροή βοθρολυμάτων. Μία όταν ήταν στην αντιπολίτευση και δύο όταν έγινε δήμαρχος. Ο δήμαρχος είναι αλήθεια πως παρενέβη και η κατάσταση βελτιώθηκε για λίγο καιρό. Μετά ξανάρχισαν τα ίδια.

Σας πληροφορούμε πως από τον 15αύγουστο 2015 μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου 2015 (μόλις ένας μήνας) ΤΡΕΙΣ φορές τα βοθρολύματα της πολυκατοικίας ιδιοκτησίας Μισοκοίλη πλημμύρισαν τον δρόμο μας. Την πρώτη ανήμερα τον 15αύγουστο. Τότε ο αναπληρωτής λυκειάρχης του Κολεγίου Αθηνών καθηγητής Δημήτρης Κουτσοδόντης είδε ένα απίστευτο θέαμα το οποίο και φωτογράφισε. Έφερε και την αστυνομία η οποία κατέγραψε το συμβάν με επίσημο έγγραφο το οποίο και θα προσκομίσουμε και είπε πως θα υποβάλει μήνυση. Η κ. Στέλλα Μισοκοίλη υποσχέθηκε πως δεν θα ξανασυμβεί. Όμως ξανασυνέβη στο τέλος Αυγούστου (27/8). Οι κάτοικοι του ακινήτου της οδού Τριγλίας 36 ειδοποίησαν και πάλι για μια ακόμα φορά την κ. Μισοκοίλη.

Και το περιστατικό ξανασυνέβη, αλλά σε μεγάλη κλίμακα, την 9η Σεπτεμβρίου 2015. Εκείνη την ημέρα βγαίνοντας το πρωί από το σπίτι της, επί της οδού Τριγλίας 36, η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ραφήνας, Αλεξάνδρα Σκαμάγκα, βρέθηκε σε έναν δρόμο κυριολεκτικά πλημυρισμένο στα …σκατά!

Πήγε στον Δήμο, βρήκε τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καλφαντή και τον προσκάλεσε να κάνουν μαζί αυτοψία. Πράγματι ο αντιδήμαρχος έφτασε με το αυτοκίνητο της διευθύντριας και έμεινε άναυδος με το θέαμα. Σε πρόσκληση παρισταμένου κατοίκου (Στυλιανός Κουσούρης) να βγει να δει τα χάλια αρνήθηκε ακόμα και να κατέβει από το αυτοκίνητο γιατί ήταν αδύνατο να περπατήσει επί των βοθρολυμάτων!!!

Αγαπητοί σύμβουλοι μέσα σε αυτά τα βοθρολύματα της πολυκατοικίας του κ. Μισοκοίλη ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας εδώ και χρόνια. Σας πληροφορούμε πως η οικογένεια Μπασαντή έχει τρία παιδιά. Το μεγάλο, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, αναγκάζεται να περνά συχνά μέσα από αυτόν τον δρόμο με τα βοθρολύματα για να μπει στο σπίτι!! Για να ξέρετε αρκεί μια λοίμωξη (λόγω της επιβαρυμένης υγείας της) για να φτάσει στην τραχειοστομία! Κάτι που συνέβη στο παρελθόν και κατάφερε και το ξεπέρασε. Το χειρότερο όμως είναι πως αν βαρύνει η λοίμωξη και επιδράσει στο αναπνευστικό της μπορεί και να πεθάνει όπως λένε οι γιατροί! Η οικογένεια το έχει πει αυτό στον κ. και στην κ. Μισοκοίλη, αλλά όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από την καταγγελία δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον.

Επιπλέον, το τρίτο παιδί της οικογένειας, μαθητής δημοτικού, περνά συχνά με το ποδήλατο του από αυτόν τον βρώμικο δρόμο για να μπει στο σπίτι ή να πάει στο πάρκο!! Και πως ο καθηγητής Δημήτρης Κουτσοδόντης (ένας υγιής άνθρωπος) ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται από το τέλος Αύγουστου από ασθένεια που ξεκίνησε από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού και αναγκάστηκε να παίρνει φάρμακα (αντιβιοτικά κλπ) επί 20ήμερο!!!

Τέλος. συχνά ένοικοι της πολυκατοικίας Τριγλίας 34 έφυγαν ή έχουν δηλώσει πως θα φύγουν λόγω της τακτικής δυσοσμίας, αλλά και της άθλιας κατάστασης που επικρατεί συνεχώς στον δρόμο μας.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση και δυσφορία στη γειτονιά μας το γεγονός ότι οι κύριοι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας της οδού Τριγλίας 43 είναι ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Δημήτρης Μισοκοίλης και η αδελφή του κ. Στέλλα Μισοκοίλη. Και αυτό διότι πρόκειται για πρόσωπα με μακρόχρονη δραστηριοποίηση στα κοινά της πόλης. Και ένα από τα κυριότερα προβλήματα της Ραφήνας είναι οι ανεξέλεγκτες απορροές αποχετεύσεων στους δρόμους. Άραγε, ποιος θα πάρει μέτρα αν όχι η Δημοτική Αρχή; Και πως θα συνετίσει τους παραβάτες αν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας είναι ο ίδιος μέρος του προβλήματος;

Αγαπητοί σύμβουλοι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τους κινδύνους υγείας που προέρχονται από την «υγειονομική βόμβα» (έτσι μας την χαρακτήρισαν στην Περιφέρεια Αττικής όπου καταφύγαμε) από την οποία κινδυνεύουν τα παιδιά ή οι ενήλικες της γειτονιάς του. Τον έχουμε ενημερώσει πλειστάκις, αλλά αυτός πάντα δηλώνει έκπληκτος λέγοντας πως δεν βλέπει το χάλι του βόθρου του γιατί «βγαίνει με το αυτοκίνητο του από την άλλη έξοδο της πολυκατοικίας»!

Επί 7ετία ο κ. Μισοκοίλης, ένας άνθρωπος που «ενδιαφέρεται» για τα κοινά δεν είδε και δεν έλαβε καμία πρόνοια για την κοινή γειτονιά μας. Δεν είδε την αθλιότητα των βοθρολυμάτων της πολυκατοικίας του που πλημυρίζουν τον δρόμο μας!!!

Έχουμε πλέον απηυδήσει με αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση και έχουμε φτάσει στα όρια μας με την αδιαφορία των κύριων ιδιοκτητών της πολυκατοικίας της οδού Τριγλίας 43. Ως πρώτο βήμα λοιπόν καταφεύγουμε όλοι σε μια δημόσια καταγγελία προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας στο οποίο ο κύριος Μισοκοίλης είναι πρόεδρος! Ως δεύτερο βήμα ορισμένοι καταθέτουμε ομαδική μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα για την τοποθέτηση του βόθρου και του φρεατίου του σε χώρο της πολυκατοικίας που επικοινωνεί άμεσα με τον δρόμο. Κάποιοι θα καταθέσουν και αγωγή αστικών μέτρων γιατί ενοικιαστές τους έφυγαν λόγω της επικρατούσας κακής κατάστασης στον δρόμο. Τέλος, επειδή ο Δήμος Ραφήνας άρχισε να βάζει πρόστιμα σε πολίτες που ρυπαίνουν με βοθρολύματα τους δρόμους της πόλης μας ζητάμε να κατατεθεί το έγγραφο της αυτοψίας που πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καλφαντής ώστε και να το καταθέσουμε και αυτό στις μηνύσεις μας, αλλά και ο Δήμος να βάλει πρόστιμο στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Επιφυλασσόμενοι για κάθε επί πλέον νόμιμη ενέργεια μας.

Οι κάτοικοι της οδού Τριγλίας & Κυπρίων Αγωνιστών

Δημήτρης Κουτσοδόντης, καθηγητής, αναπληρωτής λυκειάρχης Κολεγίου Αθηνών, ιδιοκτήτης διαμερίσματος, Τριγλίας 34
Παναγιώτα Γούτα, δικηγόρος παρ Εφέταις, ιδιοκτήτρια διαμερίσματος, Τριγλίας 34
Στυλιανός Κουσούρης, απόστρατος αξιωματικός, ενοικιαστής διαμερίσματος, Τριγλίας 34
Δήμητρα Κουλουβάτου, συνταξιούχος δημοσιογράφος, ιδιοκτήτρια διαμερίσματος, Τριγλίας 34
Μαρία Κάππου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ενοικιάστρια διαμερίσματος, Τριγλίας 34
Χρήστος Κατσούλης, στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, ενοικιαστής διαμερίσματος, Τριγλίας 34
Δημήτρης Τσιμπλής, στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, ενοικιαστής διαμερίσματος, Τριγλίας 34
Γεράσιμος Αντωνέλλος, εκπαιδευτικός, κάτοικος Ραφήνας
Διαμαντής Μπασαντής, δημοσιογράφος/συγγραφέας/διδάσκων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ιδιοκτήτης μεζονέτας Τριγλίας 36
Αλεξάνδρα Σκαμάγκα, αρχιτέκτων
Μαριάνα Μπαρδάκη, οικοκυρά, ιδιοκτήτρια διαμερίσματος, Κυπρίων Αγωνιστών 52
Γεώργιος Χρήστου, πλοίαρχος Ε.Ν., ιδιοκτήτης διαμερίσματος, Κυπρίων Αγωνιστών 52
Κωνσταντίνα Χρήστου, μαθηματικός, ιδιοκτήτρια διαμερίσματος, Κυπρίων Αγωνιστών 52
Χρήστος Μητρόπουλος, συνταξιούχος, ιδιοκτήτης διαμερίσματος, Κυπρίων Αγωνιστών 52
Ζανίν Γκράχαμ, συνταξιούχος, Κυπρίων Αγωνιστών 52
Φωτεινή Μανώλη, εκπαιδευτικός, Κυπρίων Αγωνιστών 52
Μαρία Τσάμπα, Κυπρίων Αγωνιστών 49
Μαίρη Λιάπη, συνταξιούχος, Κυπρίων Αγωνιστών 49
Κοινοποίηση:

– Γραφείο Περιφερειάρχη Αττικής – [email protected]

– Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αττικής – [email protected]

– Περιφέρεια Αττικής-Γραφείο Τύπου – Ελένη Τσερεζόλε 6944465747 – [email protected]

– Δήμαρχο; Ραφήνας-Πικερμίου – [email protected]

– Αντιδήμαρχος = [email protected]

– Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Ραφήνας-Πικερμίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.