ΑΟ Τριγλίας: Μεγάλο αφιέρωμα του irafina.gr στις Ακαδημίες (ΜΕΡΟΣ Α΄) (φωτό)

Το ραντεβού μας κλείστηκε στα γραφεία της Τριγλίας. Θέμα της κουβέντας μας οι Ακαδημίες της ομάδας. Τα τηλέφωνα είχαν πέσει από πριν, οπότε όλοι ήταν στην ώρα τους, εκτός από εμένα που πάντα πηγαίνω καθυστερημένος στα ραντεβού! Στο στρογγυλό τραπέζι δύο… διοικητικοί, δύο προπονητές (ένας «παλιός» κι ένας «νέος»), ένας δημοσιογράφος κι ένας φωτορεπόρτερ (παντός καιρού).

Μετά τις απαραίτητες συστάσεις , δεν ήμασταν και άγνωστοι μεταξύ μας, ξεκίνησαν οι ερωτήσεις… Ο Κώστας Κοζής, ο Λευτέρης Βρετζάκης, ο Ανδρέας Ντερτινής και ο Άγγελος Κονταρίνης συμπλήρωναν το καρέ. Εμείς από την άλλη οι γνωστοί άγνωστοι Βαγγέλης Ιωάννου και Μάκης Κελέκης. Όχι, δεν μας κέρασαν τίποτα, αν ενδιαφέρεστε να μάθετε.

triglia akadimies1

Κώστας Κοζής, Λευτέρης Βρετζάκης, Ανδρέας Ντερτινής

kontarinis

Άγγελος Κονταρίνης

Πρώτος μίλησε ο έφορος. Ήταν και ο πιο γελαστός οικοδεσπότης, οπότε πήρε τον λόγο και μπήκε κατ ευθείαν στο… θέμα!

Λευτέρης Βρετζάκης: Ασχολούμαι από καιρό με τα παιδιά, και πριν που υπήρχαν οι υποδομές υπό τον κ. Χωριανόπουλο, αλλά και τα τελευταία δύο χρόνια που η Τριγλία έχει υπό τον δικό της, αν θέλεις έλεγχο τις Ακαδημίες. Από την εμπειρία μου έχω να σας πω ότι οι Ακαδημίες είναι κάτι το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό, ασχολείσαι με παιδιά όλων των ηλικιών».

– Τι προβλήματα υπάρχουν συνήθως…

Λευτέρης Βρετζάκης: Συνέχεια αντιμετωπίζουμε προβλήματα από θέματα bullying μέχρι να βοηθήσουμε κάποιους που δεν παίζουν και θέλουν ψυχολογική στήριξη, να βοηθήσουμε και να τρέξουμε αν χρειαστεί στους τραυματισμούς και άλλα πολλά.

Το πιο δύσκολο κομμάτι βέβαια (την πάει αλλού την κουβέντα ο έφορος), είναι οι γονείς και ιδιαίτερα αυτοί που θεωρούν πως το παιδί τους είναι ο Μέσι (!) και πρέπει να τους μιλάμε συνεχώς, πώς να συμπεριφέρονται στο παιδί τους, στην εξέδρα και γενικά πώς να έχουν μια σωστή και κόσμια συμπεριφορά. Γίνεται προσπάθεια και από τους προπονητές και από εμάς και μπορώ να πω ότι τώρα πια είναι σε καλό δρόμο.

– Πως αντιμετωπίζεται τον γονιό ο οποίος έρχεται και σας λέει «το παιδί μου θέλω να παίζει»

Ανδρέας Ντερτινής (ο κόουτς μπήκε στη κουβέντα): Με κουβέντα… Η δικιά μας φιλοσοφία είναι ότι τα παιδιά μέχρι το Παμπαιδικό πρέπει να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, να ζήσουν την χαρά του παιχνιδιού, αυτός είναι ο σκοπός. Μετά το Παιδικό και το Εφηβικό γίνονται πλέον με αγωνιστικά κριτήρια ο επιλογές αυτών που θα παίζουν περισσότερο…

Λευτέρης Βρετζάκης: Φέτος καταφέραμε το εξής μαζί με τον Ανδρέα (Ντερτινή), κλείσαμε πολλά φιλικά παιχνίδια και πήραμε μέρος σε πολλά τουρνουά που συμμετείχαν μεγάλες ομάδες, κι έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Κι αυτό που επίσης είναι πολύ σημαντικό και το είχαμε επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον στο Παιδικό που εγώ συμμετείχα, είναι ότι όλοι οι γονείς είχαμε γίνει μια μεγάλη παρέα. Κάθε Πέμπτη μαζευόμασταν εδώ στο κυλικείο του γηπέδου και συζητάγαμε, τρώγαμε κι έτσι «δέσαμε» σαν μια ομάδα.

– Με το οικονομικό τι γίνεται;

Λευτέρης Βρετζάκης: Είναι δύσκολο. Υπάρχουν γονείς που δεν είναι ανταποκρίνονται στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, λόγω της κρίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, όμως ευελπιστώ πως και σ αυτό τον τομέα με την βοήθεια του κ. Κοζή και του κ. Καλαμπόγια θα μπουν σε μια σειρά.

– Μήπως το γεγονός ότι η ομάδα παίζει στη Γ΄ Εθνική αποτελεί κίνητρο για τα νέα παιδιά να παίξουν στην κατηγορία;

Λευτέρης Βρετζάκης (συνεπικουρούμενος από τον Ανδρέα Ντερτινή): Σίγουρα αποτελεί «μαγνήτη» για πολλά παιδιά που θέλουν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Αυτό βέβαια που πρέπει κατά την γνώμη μου να γίνει οπωσδήποτε είναι να γίνει μία Ακαδημία ενιαία στη Ραφήνα. Εννοείται πως με την Θύελλα δεν μας χωρίζει τίποτα, παίζουμε αντίπαλοι στο γήπεδο παλεύει ο καθένας για την ομάδα του και μετά όλοι μαζί αγκαλιές και φιλιά. Γιατί λοιπόν να μην γίνει μία ομάδα. Μα θα έχουμε τις καλύτερες Ακαδημίες της Αθήνας και της Αττικής.

Η κουβέντα δεν μπορούσε να μην πάει και στην μεγάλη επιτυχία των Ακαδημιών να μπουν στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ. Ο κόουτς καλείται να μας απαντήσει…

Ανδρέας Ντερτινής: Πρόκειται για τεράστια επιτυχία, κατ αρχάς του ΔΣ και μετά της Ακαδημίας. Επειδή το έζησα από κοντά και παρακολουθούσα εκ του σύνεγγυς την προσπάθεια και του Κώστα του Κοζή και του Βαγγέλη Σολδάτου, έχω να σας πω ότι το τρέξιμο ήταν πάρα πολύ, όσο δεν φαντάζεστε. Μιλάμε για ψείρισμα… έγινε αγώνας για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Και μετά φυσικά είναι και επιτυχία των παιδιών που ανταπεξήλθαν πλήρως στις απαιτήσεις των ανθρώπων του ΟΠΑΠ που ερχόντουσαν και παρακολουθούσαν τις προπονήσεις.

– Κύριε Κοζή παρακαλώ πείτε μας… Για να καταλάβει κι ο κόσμος ποια ήταν η διαδικασία για να σ επιλέξουν.

Κώστας Κοζής: Υπήρχαν δύο σκέλη. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, και η διαδικασία τεχνικής αλλά και προπονητικού τρόπου. Δηλαδή αφ ενός σε… ξετίναξαν σε ότι έχει να κάνει με αυτό που λέγεται αθλητικό σωματείο, από το καταστατικό σου, από τον χώρο που κάνεις προπόνηση, αν π.χ. έχει πυροσβεστήρες και κάδους, αν υπάρχει οργανωμένο ιατρείο, αν έχει καθαρές τουαλέτες για τα παιδιά, αν υπάρχει πλάνο εγκατάλειψης γηπέδου, αν οι προπονητές είναι πτυχιούχοι, έχει φυσικοθεραπευτή διπλωματούχο στην προπόνηση, εάν τηρείς μητρώα αθλητών και μηνιαία δελτία προόδου αθλητών, αν όλα μα όλα τα παιδιά έχουν κάνει ιατρικές εξετάσεις, αν υπάρχει παρουσιολόγιο, πλάνο ανάπτυξης και εσωτερικός κανονισμός της Ακαδημίας, αν τα παιδιά είναι ομοιόμορφα ντυμένα. Αυτά ήταν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

– Ούφ και μόνα που τα ακούσαμε. Υπήρχαν κι άλλα;

Κώστας Κοζής: …Από ‘κει και πέρα ήρθε αντιπροσωπεία του ΟΠΑΠ παρακολούθησε, φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε τις προπονήσεις, τον τρόπο που γίνεται και την αντιμετώπιση των προπονητών προς τους παίκτες. Μετείχαν πάνω από 4-5 χιλιάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα και από την Ανατολική Αττική. Σε πρώτη φάση πέρασαν η Τριγλία και η Μάχη Μαραθώνα από την περιοχή μας. Σε δεύτερη φάση επειδή «χήρεψαν» τρεις θέσεις, τις κέρδισαν τρεις ομάδες από την Ανατολική Αττική, οι Νικητές, Παθιακάκης και Αχιλλέας Κ. Αχαρνών. Έτσι συμπληρώθηκε ο ζητούμενος αριθμός σωματείων που ήταν τα 125.

– Πείτε μας και για την φετινή χρονιά…

Κώστας Κοζής (ασταμάτητος): Όσον αφορά την φετινή χρονιά, για πρώτη φορά οι Υποδομές της ομάδας λειτουργούν αυτόνομα, σταμάτησε την συνεργασία με τον κ. Χωριανόπουλο και πλέον οι Ακαδημίες στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και έχουν τον πλήρη έλεγχο.

Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο με 18 παιδιά στις τρεις κύριες κατηγορίες (τριγλιάκια, τζούνιορ και προτζούνιορ), που είναι και οι αιμοδότες για τις μεγαλύτερες κατηγορίες, και μέχρι τώρα φθάσαμε τα 56 παιδάκια. Καταφέραμε και κατεβάσαμε πλήρεις ομάδες σε όλα τα πρωταθλήματα. Μπήκαμε στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις ασφαλισμένα όλα τα παιδιά, παρακολουθούνται από ειδικούς διατροφολόγους, ψυχολόγους και παιδιάτρους και οι προπονητές σε συνεργασία με τους προπονητές της ΕΠΟ όπου χρειαστεί σου δίνουν κατευθυντήριες γραμμές. Οι εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται δυο φορές τον μήνα να μας… παρακολουθούν, μερικές φορές μάλιστα αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα.

Αυτό που καταφέραμε είναι τουλάχιστον στις «μικρές» ηλικίες να έχουν ισάξιο χρόνο συμμετοχής όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ικανότητας. Δεν πήγαινε η Τριγλία για το αποτέλεσμα, δεν μπήκαμε στο παιχνίδι της βαθμοθηρίας, αλλά πήγε για να πλάσει χαρακτήρες, έριξε το βάρος κυρίως στην τεχνική, γιατί δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα.

Από κει και πέρα αυτά τα παιδιά είναι έτοιμα να πάνε στις ανώτερες κατηγορίες.

Η φετινή χρονιά είναι άθλος που η Ακαδημίες στάθηκαν στα πόδια τους, προσπαθήσαμε σε κάποια κακά στοιχεία του παρελθόντος να βάλουμε μαχαίρι. Ένας βασικός κανόνας που εφαρμόστηκε από πέρσι και συνεχίζεται είναι ο γονέας μπορεί να ρωτήσει και να κάνει παράπονο για το οτιδήποτε στον προπονητή, στο συμβούλιο, πλην να εκφέρει άποψη για το τεχνικό θέμα. Εκεί απαγορεύεται…

Παρέμβαση Ανδρέα Ντερτινή: Να σημειωθεί με έντονα γράμματα παρακαλώ. Υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές.

Λευτέρης Βρετζάκης: Ούτε οι έφοροι έχουν δικαίωμα, ούτε η επιτροπή Ακαδημιών.

Κώστας Κοζής: Απαραίτητη προϋπόθεση για τον γονέα για να εκφέρει άποψη περί τεχνικών θεμάτων είναι να προσκομίσει πτυχία προπονητικής από την ΟΥΕΦΑ και τότε να μιλήσει ισάξια με τον προπονητή! Η επιτροπή δεν επεμβαίνει, με ξεκάθαρο τρόπο σε τεχνικά θέματα, ούτε θα του πει ποτέ γιατί δεν βάζεις αυτόν, και βάζεις τον άλλον. Αυτό είναι ΝΟΜΟΣ. Όποιος δεν μπορεί να το ακολουθήσει, φεύγει. Η διοίκηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο τεχνικό τιμ κα δεν σηκώνει κουβέντα.

– Και με τους προπονητές πως έγινε η επιλογή…

Κώστας Κοζής: Πέρσι η επιτροπή εξέτασε τον χαρακτήρα του Ανδρέα Ντερτινή, έκανε την εισήγησή της κι έπειτα προσελήφθη, όπως και με τους υπόλοιπους ακολουθήθηκε η ίδια συνταγή. Το ίδιο θα γίνει και φέτος και όπως όλα δείχνουν δεν θα αλλάξει το τιμ. Υπάρχει μια δυναμική κι αυτό το βλέπουμε κάθε μήνα στις τάξεις των αθλητών μας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι ότι δεν υπάρχουν ώρες κενές στο γήπεδο για τις ομάδες μας, κι αυτό οφείλεται στο ότι αυτό το γήπεδο δεν χωράει πλέον όλες τις ομάδες. Μόλις είναι έτοιμο το γήπεδο στην Νταού θα διορθωθεί το πρόβλημα και για εμάς και για την Θύελλα.

– Κάτι άλλο έχετε να προσθέσετε…

Κώστας Κοζής: Εγώ και ο Βαγγέλης ο Σολδάτος σαν απερχόμενοι από την επιτροπή υποδομών, θέλω να ευχαριστήσω κατ αρχήν όλους τους προπονητές για τον τιτάνιο αγώνα που καταβάλανε φέτος, τους γονείς που ήρθαν εδώ με τα παιδιά τους και μας εμπιστεύτηκαν, να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς αν κάναμε κάποιο λάθος, το σίγουρο είναι ότι θα ήταν ανθρώπινο. Είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε όλο τον κόσμο.

Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους εφόρους των τμημάτων και φυσικά όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και μάλιστα στις μικρές κατηγορίες που παρά τις ελλείψεις τα έδωσαν όλα και εκπροσώπησαν επάξια τη φανέλα της Τριγλίας.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φυσικοθεραπευτές μας Δημήτρη Λυμπερόπουλο και Αλέξανδρο Κεπέση, τον Άγγελο Κολοβάδη που βοήθησε τα μέγιστα με το φυσικοθεραπευτήριό του, το γυμναστήριο PROTYPO και τον Δήμο για την διευκόλυνση που μας παρείχε στις μετακινήσεις μας.

– Εσείς κ. Βρετζάκη…

Λευτέρης Βρετζάκης: Εγώ για να ολοκληρώσω θέλω να τονίσω ότι επιθυμία μας είναι τα παιδιά που έρχονται στο σωματείο να περνάνε καλά. Οικονομικά να πάμε καλύτερα και οι γονείς να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Αγωνιστικά τα τμήματα να περνούν στις επόμενες φάσεις και στο πλάνο μας είναι να παίζουμε πολλά φιλικά με δυνατές ομάδες για να αποκτούν τα δικά μας παιδιά παραστάσεις και εμπειρίες. Στόχος μας επίσης είναι όλα τα παιδιά να είναι ομοιόμορφα ντυμένα, με όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται, μπλούζες, φόρμες, τσάντες κλπ. Γι αυτό και κινούμαστε από τώρα για χορηγίες ώστε τον Σεπτέμβρη να είμαστε έτοιμοι.

 

Μέρος Α

Posted by irafina.gr on Wednesday, November 4, 2015

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.