Απάντηση Μπουρνού και Καλφαντή προς Δασαμάρι SOS με πολλούς αποδέκτες

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση από τους Αντιδημάρχους Ευαγγ. Μπουρνού και Παναγ. Καλφαντή και σας την μεταφέρουμε αυτούσια…

Με έκπληξη διαπιστώσαμε την ύπαρξη δημοσιεύματος που υπογράφεται από το ΔΑΣΑΜΑΡΙ SOS και το οποίο αποδίδει απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε αντιδημάρχους και μέλη του τοπικού συμβουλίου, κάνοντας μάλιστα και μαθήματα αστικής ευγένειας. Χαρακτηρισμούς, οι οποίοι ακρίτως υιοθετήθηκαν και από δημοσιογράφους τοπικής ιστοσελίδας οι οποίοι αναπαρήγαν το κείμενο χωρίς να είναι παρόντες στο Συμβούλιο ή διασταυρώνοντας τα γεγονότα όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Πέρα από την εντελώς μονομερή και ψευδή παρουσίαση των γεγονότων που διεκτυλίχθηκαν στο Τοπικό Συμβούλιο Πικερμίου της 27ης Απριλίου, αποσιωπούν την πραγματικότητα ενώ «ευλογούν τα γένια τους» χαρακτηρίζοντας τους εαυτούς τους ως τους μόνους «διαβασμένους».

Η μόνη απάντηση που τους αρμόζει είναι η ίδια η αλήθεια. Μέσα στη σπουδή τους να κατηγορήσουν τη δημοτική αρχή, μας καταλογίζουν υπαιτιότητα τη στιγμή που και οι ίδιοι αναγνωρίσαμε ότι η αρμόδια υπηρεσία μας διαβίβασε λάθος μελέτη.

Επίσης, κάνουν πως ξεχνούν ότι το τοπικό συμβούλιο διακόπηκε κατόπιν προτάσεως των εισηγητών, προκειμένου να αναζητήσουμε από την υπηρεσία, αν η μελέτη που διαβιβάστηκε ήταν η ορθή. Όταν την επόμενη ημέρα διαπιστώθηκε το λάθος της Περιφέρειας, η συζήτηση του θέματος στα άλλα δημοτικά όργανα αναβλήθηκε και προχωρήσαμε σε εξ’ αρχής εκκίνηση των διαδικασιών βάσει της νέας – ορθής- μελέτης.

Οι ίδιοι «συνήθεις ύποπτοι» διαστρεβλωτές της αλήθειας, συνεπικουρούμενοι από τη δημοτική σύμβουλο κ. Τόκα, είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να εμφανίσουν μια περιοχή του Πικερμίου ως δασική, ενώ υπάρχει οριστική πράξη χαρακτηρισμού του δασαρχείου Πεντέλης για την έκταση αυτή, συνολικού εμβαδού 300 στρεμμάτων και για την οποία το σχετικό έγγραφο παρατίθεται κατωτέρω. Στην προσπάθειά τους αυτή δεν σεβάστηκαν τους τοπικούς θεσμούς, αγνόησαν πλήρως τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και έδρασαν ωσάν να ήταν οι ίδιοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι.

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει τεράστιες περιβαλλοντικές ευαισθησίες και ζητά τη συναίνεση και τη βοήθεια των πολιτών, δεν αναγνωρίζει όμως σε κανέναν «αποκλειστική εργολαβία» της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Είναι γνωστή η τακτική που ακολουθούν πολλοί εφαρμόζοντας το ρητό που θέλει «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που καμώνονται οτι έχουν ας τις καταδείξουν στη δική τους περιουσία και ας αφήσουν τους αρμόδιους φορείς να διαχειριστούν – με τη βοήθεια των πολιτών- αυτά που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος. Αν διαφωνούν με τις αποφάσεις η χώρα έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς, στους οποίους και μπορούν να απευθυνθούν. Δυστυχώς για αυτούς εν προκειμένω, κάθε τους προσφυγή δεν έχει γίνει αποδεκτή.

Τέλος, ως προς τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, είναι πάγια η θέση μας πως αυτοί που ασχολούνται με δημόσια-δημοτικά θέματα δεν πρέπει να προβαίνουν σε τέτοιες πρακτικές, είτε κατέχουν δημόσιο αξίωμα είτε είναι ενεργοί πολίτες. Άλλωστε δεν χωρούν απαντήσεις σε ανθρώπους που με περισσή ευκολία χαρακτηρίζουν «τραμπούκους» τους συνομιλητές τους, κάνοντας και από πάνω υποδείξεις καλής συμπεριφοράς. Ως εκ τούτου αντιπαρερχόμαστε τους απαράδεκτους δικούς τους χαρακτηρισμούς που δείχνουν και την αγωγή τους.

Η κοινωνία βλέπει πως ο καθένας πολιτεύεται στο δημόσιο βίο και βγάζει τα ανάλογα συμπεράσματα.

Οι Αντιδήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου
Ευάγγελος Μπουρνούς
Παναγιώτης Καλφαντής

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.