Αυτοί που έφυγαν το 2014 και θα μείνουν πάντα στην καρδιά μας

In Memory

Και αυτή η χρονιά που μας αποχαιρέτησε πριν λίγο είχε τις απώλειές της. Απώλειες από τον χώρο της σοου μπιζ, των τεχνών και των γραμμάτων και του αθλητισμού που μας σημάδεψαν. Άνθρωποι που τους θαυμάσαμε στο τραγούδι, στο θέατρο, στη σκηνή, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, διαβάζαμε τα βιβλία τους, τους καμαρώσαμε με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος. Καλλιτέχνες που έγραψαν την δική τους ιστορία, ονόματα του παρόντος και του παρελθόντος που όλοι έχουμε κάτι να πούμε, κάτι να θυμηθούμε, κάτι να μελαγχολήσουμε… Πρόσωπα που έφυγαν από την ζωή, αλλά θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο νου και στην καρδιά μας. Σε κάποιους από αυτούς αφιερώνουμε αυτό το κείμενο.

sakis boulas
Σάκης Μπουλάς
Ένας από τους πιο αγαπητούς αλλά και πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της χώρας μας, ο Σάκης Μπουλάς άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Φεβρουαρίου μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1954 στο Κιλκίς. Στην κηδεία του παραβρέθηκε όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος. Α

Antonis-Vardis
Αντώνης Βαρδής
Η είδηση του χαμού του Αντώνη Βαρδή βύθισε σε πένθος ολόκληρη την Ελλάδα στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη. Ο μουσικοσυνθέτης λύγισε μετά από πολύμηνη και επίπονη μάχη με τον καρκίνο παρότι αρκετές φορές ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι πίστεψαν βαθιά πως θα έβγαινε νικητής από αυτήν την περιπέτεια. Τους τελευταίους μήνες όμως πριν από τον θάνατό του, οι επιπλοκές στην υγεία του τον οδήγησαν στα νοσοκομεία όλο και πιο συχνά/
Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης με τις τόσες και τόσες επιτυχίες (τι να πρωτοθυμηθεί κανείς) άφησε τελικά την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Υγεία. Τα δύο του παιδιά, Γιάννης και Καλλιστώ Βαρδή καθώς και η σύντροφός του Φιλοθέη έμειναν συντετριμμένοι πίσω, μην μπορώντας να πιστέψουν το μοιραίο τέλος. Η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο Παιανίας.

vanou
Τζένη Βάνου
«Χίλιες βραδιές θα μ’ αρνηθείς, χίλιες θα με ζητήσεις», τραγούδησε κάποτε η ζεστή φωνή της Τζένης Βάνου κάνοντας πολλούς να ριγούν στο άκουσμα της. Η αισθαντική φωνή της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας, σίγησε για πάντα στις 6 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Μεταξά, όπου νοσηλευόταν κατά τη διάρκεια της τελευταίας της μάχης με τον καρκίνο. Ήταν 75 ετών.

zagoraios
Σπύρος Ζαγοραίος
Σε ηλικία 86 ετών έχασε τη ζωή του ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής του λαϊκού τραγουδιού, Σπύρος Ζαγοραίος. Ο ερμηνευτής που αν και έχασε το χέρι του σε ηλικία 15 ετών, κατάφερε να ξεχωρίσει στην ελληνική μουσική σκηνή έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, Το παρόν στην κηδεία του έδωσαν πολλοί συνάδελφοί του.

lakispappas
Λάκης Παππάς
Τον ανέδειξε ο Μάνος Χατζιδάκης και η μουσική παράσταση “Οδός Ονείρων” στην οποία συμμετείχε. Ο λόγος για τον Λάκη Παππά, που με τη βελούδινη φωνή του έντυσε πολλά από τα τραγούδια του λεγόμενου «νέου κύματος» της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο τραγουδιστής έφυγε σε ηλικία 76 ετών τον Μάρτιο του 2014.

toni-antoni
Τόνυ Αντονυ
Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο έχασε τη ζωή του στις αρχές Δεκεμβρίου, ο κωμικός ηθοποιός Τόνυ Άντονυ. Ο 66χρονος ηθοποιός έγινε γνωστός κυρίως μέσα από επιθεωρήσεις, τηλεοπτικές σειρές και βιντεοταινίες στις οποίες συμμετείχε. Ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, ενώ διακρινόταν για την αίσθηση του χιούμορ.

mpampisalatsas
Μπάμπης Αλατζάς
Η πάλη του με τον καρκίνο ήταν θαρραλέα και σκληρή αλλά δυστυχώς ο ηθοποιός Μπάμπης Αλατζάς δεν βγήκε νικητής από αυτήν. Ο ηθοποιός που μεταξύ άλλων είχε πρωταγωνιστήσει στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά “Ψίθυροι Καρδιάς”, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε συγκινητικό κλίμα στο νησί του.

MENISKOYMANTAREAS
Μένης Κουμανταρέας
Σοκ προκάλεσε στο χώρο των γραμμάτων και όχι μόνο η είδηση της δολοφονίας του 83χρονου Μένη Κουμανταρέα. Ο συγγραφέας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Ο Μένης Κουμανταρέας, βρέθηκε με μώλωπες στο πρόσωπο, στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, στον τέταρτο όροφο.
Ο Μένης Κουμανταρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931 και αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών Κάρολος Μπερζάν πριν φοιτήσει στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1982 μέχρι το θάνατό του ασχολούνταν με τη συγγραφή αλλά και μεταφράσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων ενώ τη δεκαετία του 1980 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.Το 1962 εμφανίστηκε στη λογοτεχνία, με τη συλλογή διηγημάτων «Τα Μηχανάκια», ενώ ίσως το πιο γνωστό έργο του στο ευρύ κοινό είναι «Η φανέλα με το εννιά», του 1986, που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο.
Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (1967, για το «Αρμένισμα») και δυο φορές με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (το 1976, για τη «Βιοτεχνία υαλικών» και το 2002 για το «Δύο φορές Έλληνας»).

Serafeim-Fyntanidis
Σεραφείμ Φυντανίδης
Η θλίψη κατέκλυσε τον χώρο της δημοσιογραφίας τα Χριστούγεννα, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του επί πολλά χρόνια (31) διευθυντή της ιστορικής εφημερίδας Ελευθεροτυπία, Σεραφείμ Φυντανίδη. Ο δημοσιογράφος έφυγε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 77 ετών. Στην κηδεία του έδωσαν το παρών πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά και οι συνεργάτες του στο κανάλι Ε του οποίου υπήρξε πρόεδρος τον τελευταίο χρόνο.

alexiaalexiadou
Αλεξία Αλεξιάδου
«Εμείς την Αλεξία θα την έχουμε πάντα κοντά μας γιατί ήταν το πιο γλυκό πλάσμα του κόσμου. Τώρα θα μας προστατεύει από ψηλά, εκεί στις γειτονιές των αγγέλων. Καλό ταξίδι γλυκιά μου γυναίκα». Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτισε ο Βαγγέλης Κιτσάκης την συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής και εκδότρια σύζυγό του που πέθανε βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια της τον περασμένο Οκτώβριο.
Η Αλεξία Αλεξιάδου μητέρα δύο κοριτσιών της 17χρονης Χαράς και της 10χρονης Γενοβέφας, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 41 ετών στο νοσοκομείο Κ.Α.Τ. έχοντας υποστεί δύο ανακοπές καρδιάς, ενώ όπως έγινε γνωστό υπέφερε από την εφηβική της ηλικία από χρόνιο άσθμα. Τραγική φιγούρα στην κηδεία της η μητέρα της Βέφα Αλεξιάδου.

pollatoy
Άννα Πολάτου
Από τις μαύρες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, η απώλεια της Ολυμπιονίκου μας Άννας Πολάτου. Ήταν μόλις 31 χρόνων. Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 17 Μαϊου και βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τις συναθλήτριές της. Ήταν μέλος της χρυσής ομάδας της ρυθμικής γυμναστικής που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Σίδνευ το 2000.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.