Βασίλης Πιστικίδης: Υπάρχει χώρος και χρόνος για συνεννόηση

Με αφορμή το μείζον θέμα της υποχρέωσης των Δήμων να καταθέσουν όπως προβλέπει η ΠΝΠ τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης προέβη στην εξής δήλωση:

«Ο αιφνιδιασμός της Κυβέρνησης με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – η οποία υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος – χωρίς κανέναν διάλογο ή διαβούλευση, είναι έξω από την λογική που πρέπει να διέπει τα επίπεδα διοίκησης σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Είναι καθαρά εχθρική πράξη απέναντι στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει ότι είναι και ήταν πρόθυμη να βοηθήσει την εκάστοτε διακυβέρνηση, όπως το πράττει με τις δομές που λειτουργεί για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττει τη πατρίδα μας.

Η αυθαιρεσία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να δεσμευθούν τα διαθέσιμα των Δήμων, δεν μπορεί να έχει ως άλλοθι το γεγονός ότι έχουμε φθάσει σε οριακό διαπραγματευτικό σημείο των υποχρεώσεων μας ως χώρα και επομένως «τα πάντα» δικαιολογούνται. Υπάρχει χώρος και χρόνος για συνεννόηση στη Δημοκρατία, ειδικότερα όταν το διακύβευμα είναι μεγάλο και χρειάζεται ομοψυχία.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Οι εμπνευστές της «δέσμευσης των αποθεματικών των Δήμων» πρέπει να εξηγήσουν τον προσανατολισμό και τον ορθό σχεδιασμό της κίνησης αυτής, ως προς την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Ταυτόχρονα όλοι εμείς της Αυτοδιοίκησης – αιρετοί και όχι – πρέπει να αναλογιστούμε ότι αν δεν τα καταφέρει η Κυβέρνηση, τότε δεν κινδυνεύει μόνο το «ταμείο του κάθε Δήμου» αλλά συνολικά η χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται …

Το καράβι της χώρας, με όλους μας επιβάτες, δεν πρέπει να πέσει στα βράχια, όμως και ο καπετάνιος οφείλει να μην κλειδώνεται στη γέφυρα …»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.