Γιαν. Τσιρώνης: Πρέπει να ανασταλεί η απόφαση για κατεδάφιση του σπιτιού του Γρ. Μυλωνά (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδης, μαζί με τους Βουλευτές της Περιφέρειας Γιώργο Πάντζα και Πέτρο Χαϊκάλη, τον Αντιδήμαρχο Ευάγ. Μπουρνούς και τον τοπογράφο μηχανικό και κάτοικο Ραφήνας Πέτρο Σάντ .

tsironis

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο Υπουργός έδειξε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής με το θέμα της δασικής έκτασης, είναι ενήμερος για όλα αυτά και κυρίως δήλωσε πρόθυμος να δώσει λύσεις. Σημειωτέον υπάρχουν κι άλλα εκατό περίπου σπίτια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με το δασαρχείο.

Όπως αντιλαμβάνεστε γίνεται ένας αγώνας δρόμου από την μεριά όλων των εμπλεκομένων να σωθεί το σπίτι του κ. Μυλωνά, να μην εκτελεστεί η απόφαση κατεδάφισης και να μην δημιουργηθεί ξανά ανάλογο θέμα με άλλους συντοπίτες μας.

Ο Υπουργός όπως προείπαμε, είδε με καλή διάθεση το πρόβλημα, ενημερώθηκε αναλυτικά για το όλο θέμα, φανέρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και τόνισε πως πρέπει να ανασταλεί η απόφαση εκτέλεσης για κατεδάφιση του σπιτιού του συμπολίτη μας στα Περιβολάκια. Υπογράμμισε μάλιστα αφού είδε αεροφωτογραφία της περιοχής ότι είναι Οικισμός, υπάρχουν σπίτια και πρέπει να παραμείνει ως έχει.

Ο κ. Τσιρώνης παράλληλα ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, ο οποίος και είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για αυτά τα θέματα. Ο κ. Βούτσης με το που θα τελειώσει η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετέχει, θα ενημερωθεί με την σειρά του πιο αναλυτικά. Επίσης στον κ. Βούτση θα μιλήσει και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντοπίτης μας Γ. Πάντζας.

Υπάρχει μέχρι στιγμής συγκρατημένη αισιοδοξία, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και μέχρι αργά το βράδυ θα έχουμε εξελίξεις. Αναμένεται άλλωστε ανακοίνωση από τον Δήμο.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.