Δεν θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής των “28” ανακοίνωσε ο Τουσκ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να ανακοινώνει τη ματαίωση της Συνόδου Κορυφής των “28”, τουλάχιστον για σήμερα.

Η ακύρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, κρίνεται ως θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς η Σύνοδος των χωρών του ευρώ θα εστιάσει στην εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται το Eurogroup, ενώ στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μόνο η Σύνοδος Κορυφής των μελών της ευρωζώνης.

“Δύσκολο να βγει πράσινο φως από την συνεδρίαση του Εurogroup” σήμερα παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στο Eurogroup.

“Αν βαθμολογήσουμε τη διαπραγμάτευση μεταξύ 1 έως 10, βρισκόμαστε στο 3”, ανέφερε καυστικά ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.

“Στόχος μας είναι σταθερότητα της Ευρωζώνης. Είμαστε πολύ μακριά σε σχέση με την αιρεσιμότητα που χρειαζόμαστε με την Ελλάδα. Θέλουμε να έχουμε σαφείς αποδείξεις ότι θα μπορούν οι Έλληνες να εφαρμόσουν αυτά που δεσμεύονται” πρόσθεσε ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς – Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε σήμερα ότι οι συζητήσεις για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολες.

Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχει συμφωνία σε μια σειρά από σημεία. Το θέμα είναι, τόνισε ο Σέλινγκ σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, να λάβουμε επαρκείς εγγυήσεις από την Ελλάδα.

“Για εμένα έχει βγει σαφέστατα από το προσκήνιο το Grexit” δήλωσε πάντως ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κύπριος ΥΠΟΙΚ πάντως επέκρινε τη στάση της Αθήνας: “Η Ελλάδα χρειάζεται φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχέδιο χάθηκαν 6 μήνες. Δώσαμε εντολή στους θεσμούς για περαιτέρω διαπραγματεύσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.