Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου: Οι καλές ειδήσεις, η μη ενημέρωση και… λίγη τροφή για σκέψη

Πολλά και διάφορα ακούστηκαν στο χθεσινό συμβούλιο. Eπιχορηγήσεις σωματείων, «κρυφός» λογαριασμός στην πρώην Κοινότητα Πικερμίου (θα διαβάσετε αναλυτικά σε άλλα αρθρα του irafina.gr), για τους φοίνικες που πήγαν στα μπάζα, για έσοδα, έξοδα, κονδύλια κλπ. Εγώ όμως θα σταθώ στα όσα προλόγισε ο Δήμαρχος Βασ. Πιστικίδης και αυτό γιατί κάποια πράγματα μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, και κάποια άλλα θα ήθελα να τα επισημάνω.

rema rafina erga1

Πρώτα πρώτα χαίρομαι που ξεκίνησε μιλώντας για τα αντιπλημμυρικά έργα που εδώ και μέρες γίνονται στο Μεγάλο Ρέμα. Πράγματι χαρήκαμε που το ακούσαμε από τα χείλη (και) του Δημάρχου. Είναι έργο που θα ανακουφίσει τους συνδημότες μας και περισσότεροι αυτούς που τα σπίτια τους «συνορεύουν» με το Ρέμα. Θυμόμαστε όλοι τις μεγάλες καταστροφές που είχαν υποστεί προ διετίας.

Να θυμίσουμε όμως -κι αυτά πρέπει να τα λέμε- ότι το irafina,gr προχθές (Πέμπτη διαβάστε εδώ) με κεντρικό θέμα και φωτορεπορτάζ επισήμανε το γεγονός, ανέτρεξε στο τι είχε συμβεί το 2013, αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις για το Ρέμα και τόνισε πως «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»!

afieroma papanikolaou 5

Δεύτερον. Την Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμος Ραφήνας –Πικερμίου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ραφήνας θα πραγματοποιεί δωρεάν εξετάσεις για ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας (πρώην ΠΝΑ) κατόπιν ραντεβού. Αυτό είπε ο κ. Πιστικίδης και αυτό ανέφεραν τα sites της περιοχής. Πολύ καλή πρωτοβουλία δεν το συζητώ, μπράβο στον Δήμο και σε όσους τέλος πάντων πήραν αυτή την απόφαση. Η πρόληψη είναι απαραίτητη. Όπως και η ενημέρωση, λέω εγώ!

Τρίτον. Μάθαμε από τον Δήμαρχο ότι κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «ΑΡΑΦΗΝ». Πολύ καλή κίνηση. Είμαι της ιδίας άποψης. Ο κόσμος να ενημερώνετε και παράλληλα να υπάρχει το περιοδικό στο σπίτι, όπου όλη η οικογένεια θα έχει την δυνατότητα να διαβάσει ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορταζ, απόψεις, ιστορικά γεγονότα και άλλα πολλά.

Άκουσα με ενδιαφέρον επίσης και την πρόταση του κ. Πιστικίδη να γράφουν άρθρα και οι άλλες παρατάξεις του Συμβουλίου. Και μάλιστα επεσήμανε ότι οι λέξεις κάθε άρθρου θα πρέπει να είναι γύρω στις 250 λέξεις. Άρα κάποιος έμπειρος συνάδελφος επιμελείται του περιοδικού. Δεν πιστεύω ο Δήμαρχος να ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες.

Αλλά εγώ θέλω να σταθώ αλλού. Γιατί λοιπόν να μην συμμετέχουν -όσοι θέλουν φυσικά- στην σύνταξη ενός τέτοιου περιοδικού, που αφορά την πόλη μας, έμπειροι και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι. Να αφιερώσετε ένα χώρο όπου ο καθένας θα εκθέτει την αποψή του. Με τις ίδιες λέξεις. Τροφή για σκέψη δίνω.

Βαγγέλης Ιωάννου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.