Ευαγ. Μπουρνούς: Η δημοτική αρχή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο μεταναστευτικό πρόβλημα

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς κάνει αναφορά στο μεταναστευτικό θέμα που έχει προκύψει από χθες την Πέμπτη το πρωί όταν ο Δήμος της Ραφήνας και του Πικερμίου κλήθηκαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα με τους 96 μετανάστες που περισυλλέγησαν από το Λιμενικό ανοιχτά της Καρύστου.

Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπουρνούς:

Ο δήμος μας βρέθηκε αναπάντεχα μπροστά στο διογκούμενο τον τελευταίο καιρό μεταναστευτικό θέμα και αξιολογώντας τις δομές και υποδομές που είχε στη διάθεσή του, αντεπεξήλθε με τον δυνατόν καλύτερο τρόπο.

Σήμερα αυτές οι 96 ψυχές –ανάμεσά τους 15 παιδιά και μια έγκυος γυναίκα- έχουν βρει προσωρινά στέγη (και τονίζω το προσωρινά), φαγητό, περίθαλψη, χωρίς να ενοχλείται κανένας, εκτός από το θεωρητικό μοντέλο κάποιων.

Αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι τις ανησυχίες των πολλών και στεκόμαστε δίπλα τους. Ως δημοτική αρχή τους διαβεβαιώνουμε ότι η προσωρινή λύση γι’ αυτούς τους μετανάστες είναι απόφασή μας να μείνει προσωρινή και όχι μόνιμη κατάσταση που θα ενταχθεί στην τοπική μας δομή και θα εργαζόμαστε καθημερινά στην κατεύθυνση αυτή.

Το ερώτημα γιατί στη Διώνη και όχι αλλού, έχει ήδη απαντηθεί με δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής και απλώς συνοψίζοντας αναφέρω ότι η άλλη λύση για το κλειστό της Ραφήνας, γειτνίαζε με σχολικό συγκρότημα πλέον των 600 μαθητών και δεν ήταν ενδεδειγμένη .

Η δημοτική αρχή δεν βλέπει Ραφήνα και Πικέρμι ως δυο διαφορετικού τόπους. Βλέπει ένα ενιαίο δήμο και απλώνει το «χέρι» συμπαράστασης ισότιμα απέναντι σε όλους τους δημότες χωρίς διαφορετικό τρόπο, διαφορετική αντίληψη και κατανόηση των προβλημάτων.

Οφείλω όμως να σταθώ μπροστά στην εριστική «παράθεση απόψεων» δυο συμπολιτών μας κατοίκων της Διώνης μέσα από ένα διαδικτυακό μέσο οι οποίοι πάνω σε ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα έχτισαν ένα μύθο..

Με περισσή υποκρισία δήλωσαν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τους μετανάστες, αλλά με την δημοτική αρχή που θυμήθηκε την περιοχή τους στους μετανάστες!!! χωρίς να έχει κάνει ένα έργο σ’αυτή, να μην έχει κλείσει καμία λακκούβα και έκλεισαν την «τοποθέτησή τους» με έμμεσους απειλητικούς χαρακτηρισμούς περί των «επικείμενων» δημοτικών εκλογών σε 4 χρόνια!!!

Τους απαντώ ότι: «Αγαπά ο θεός τον κλέφτη, αγαπά όμως και τον νοικοκύρη».

Τους καλώ να κοιτάξουν το πλάνο των απαράδεκτων δηλώσεων τους. Αυτές οι «δηλώσεις» γίνονται με φόντο ένα αθλητικό κέντρο που η σημερινή δημοτική αρχή –που κατηγορούν-, όχι μόνο τακτοποίησε, αλλά εκσυγχρόνισε, βελτίωσε, και επενδύει πάνω από 100.000 ευρώ (πλέον της χορηγίας του ΟΠΑΠ) για να το μετατρέπει σε ένα υπερσύχρονο αθλητικό κέντρο με ανοικτό και κλειστό γήπεδο. Τους άρεσε φαίνεται καλύτερα το προηγούμενο καθεστώς των πολεοδομικών παρανομιών, της εγκατάλειψης και της έκνομης και επικίνδυνης λειτουργίας. Δυστυχώ ς φαίνεται δεν πρεσβεύουμε τις ίδιες αρχές.

Επ’ ευκαιρία αυτής της αναφοράς θέλω να σταθώ στην συγκινητική συνδρομή και να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα μέλη του ΔΣ του Α.Ο. Πικερμίου –χρήστη του αθλητικού χώρου- που από την πρώτη στιγμή στάθηκε και στέκεται καθημερινά , ώρα με την ώρα αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλει δήμος, εκκλησία, λιμενικό, αστυνομία, Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, κάτοικοι της περιοχής και πλήθος συνανθρώπων μας στη δημιουργία αξιοπρεπών προσωρινών συνθηκών φιλοξενίας των μεταναστών.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις συνεχίστηκαν από τους αγαπητούς μας συμπολίτες, οι οποίοι συνέδεσαν το ανθρωπιστικό πρόβλημα με τα θέματα καθημερινότητας. Μίλησαν για λακκούβες, όταν γνωρίζουν από το ίδιο μέσο που κάνουν τις εμπρηστικές δηλώσεις, ότι μόλις στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος τελείωσε η διαγωνιστική διαδικασία για την επούλωση λακκουβών γι’αυτό δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία που «καυτηριάζουν». Γνωρίζουν πολύ καλά επίσης ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν παρέλαβε καμία ενεργή εργολαβία γι’αυτό και άλλα πολλά θέματα της καθημερινότητας. Τους ταιριάζει όμως φαίνεται καλύτερα το προηγούμενο καθεστώς της απόλυτης κατάρρευσης και αυτό έχουν ως όραμα και οδηγό, γιατί δεν ανακάλυψα αντίστοιχες με τις όψιμες δηλώσεις τους σε προηγούμενο διάστημα διαχείρισης δημοτικών θεμάτων. Ξαφνικά – ως φαίνεται- ανακάλυψαν τον επιλεκτικό έλεγχο και κριτική.

Όσον αφορά επίσης την απαράδεκτη δήλωση περί της μελλοντικής πολιτικής τους επιλογής, τους ανταπαντώ σε προσωπικό επίπεδο ότι προφανώς δεν κρίνω την όποια τωρινή ή μελλοντική επιλογή τους αλλά τους πληροφορώ ότι οι αποφάσεις αυτής της δημοτικής αρχής δεν λαμβάνονται με γνώμονα την μικροπολιτική αντιμετώπιση των πραγμάτων και των προσωπικών «θέλων» του καθενός μας, αλλά με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, την δημιουργία υποδομών στον τόπο μας και την δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης.

Την ώρα που εμείς ως δημοτική αρχή προσπαθούμε να σταθούμε αντάξιοι απέναντι σε ανθρωπιστικές αξίες, αυτοί ας μείνουν περιχαρακωμένοι στα σύνδρομα διαχωρισμού. Δεν διεκδικώ τον κόσμο τους και προφανώς ούτε την επιλογή τους γιατί δεν αναμειχθήκαμε στην διαχείριση των τοπικών «κοινών» για να ικανοποιήσουμε προσωπικές μας ανάγκες και φιλοδοξίες αλλά όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας μπροστά με σχέδιο και πρόγραμμα που παρουσιάσαμε με την δημοτική μας ομάδα στους συμπολίτες μας και οι οποίοι μας επέλεξαν να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα που τους παρουσιάσαμε και όχι το μικρό όραμα που παρουσίασαν οι δυο -κατά τα άλλα συμπαθείς ή μη κύριοι- σε «μίνι» συνεντεύξεις διαχωρισμού και αμετροέπειας.

Σας διαβεβαιώνω όλους αγαπητοί μου φίλοι και φίλες ότι είμαστε ΕΔΩ για να λύσουμε τα προβλήματα, για να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Ευάγγελος Μπουρνούς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.