Η απόπειρα καλλωπισμού στις Μαρίκες και οι βαρβαρότητες από αγνώστους

Τον περασμένο Νοέμβριο, μια παρέα κατοίκων της περιοχής (Μαρίκες), σε μια προσπάθεια καλλωπισμού της παραλίας, και μετά από επίσκεψη σε πτυχιούχο Γεωπόνο για τις απαραίτητες κατευθύνσεις, αγόρασαν από φυτώριο της Ραφήνας και φύτεψαν κάποια δεντράκια και φυτά.

Οι Μαρίκες σημειωτέον είναι η περιοχή στην οποία μεγάλωσαν, ακόμα και σήμερα περνούν εκεί κάποιες ώρες, κάνουν μπάνιο, βρίσκουν γνωστούς και φίλους, για αυτό και προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια με προσωπική εργασία, έξοδα, κόστος και κόπο.

marikes-foinikes5

Τα δεντράκια και τα φυτά δε, σύμφωνα με τους ειδικούς, ίσως και να είχαν μία τύχη να επιβιώσουν πάνω στην αλμύρα και στον γνωστό σε όλους μας παγωμένο βοριά της Ραφήνας.

marikes-foinikes3

Εκτός από τον δύσκολο ομολογουμένως χειμώνα που διανύσαμε, και με πολλά φυτά να καταστρέφονται από τον χιονιά και να αντικαθίστανται από άλλα, εννοείται με προσωπικό κόστος και κόπο πάλι από τα φιλαράκια που αγαπάνε τον τόπο τους, τον τελευταίο μήνα, η προσπάθεια αυτή έχει κάποιους ακόμα απρόσμενους εχθρούς.

Συγκεκριμένα κάποιος ή κάποιοι καλοθελητές, με ανύπαρκτη λογική και μηδενική νοημοσύνη, θα λέγαμε, ξερίζωσαν και πέταξαν επιδεικτικά σε παρακείμενο χώρο, κάποια από τα φυτά. Τα οποία επαναλαμβάνω οι συμπολίτες μας με θυσία χρόνου, χρημάτων, και προσωπικής κούρασης, όλο τον προηγούμενο χειμώνα, ποτίζουν με νερό που κουβαλούν από το σπίτι τους σε μπιτόνια, λιπαίνουν και φροντίζουν… και όλα τα σχετικά.

Επειδή με αυτήν την λογική, του δεν μας νοιάζει η κατσίκα μας αρκεί να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σαν άνθρωποι, κοινωνία και χώρα, και επειδή από τέτοιου είδους συμπεριφορές μπουχτίσαμε και σιχαθήκαμε πια, θα συνιστούσαμε σε εκείνους που τόσο εύκολα καταστρέφουν προσπάθειες μηνών κάποιων ανθρώπων, να μην το επαναλάβουν και να εκτονώσουν την πιθανά συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια τους σε μια αντίστοιχη προσπάθεια καλυτέρευσης του χώρου γύρω τους.

marikes-foinikes1

Όποιος λοιπόν διαπιστώσει από πού προέρχονται αυτές οι βαρβαρότητες δεν έχει παρά να το καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές. Είναι κρίμα μια ωραία προσπάθεια να καταστρέφεται, επειδή κάποιος ή κάποιοι δεν συμφωνούν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.