Η δραματική διάσωση 18μηνου προσφυγόπουλου από Τούρκους ψαράδες (βίντεο)

Ένα δραματικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, αναδεικνύοντας τις απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλουν λιμενικοί και απλοί ψαράδες για να σώσουν παιδιά που βρίσκονται καθημερινά, μέσα στη θάλασσα του Αιγαίου.

Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστές δεν είναι Έλληνες, αλλά Τούρκοι πολίτες. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η hurriyet, καταγράφονται οι στιγμές αγωνίας για τη περισυλλογή μικρών προσφυγόπουλων που είναι μέσα στο νερό.

Τούρκοι ψαράδες κατάφεραν να κρατήσουν στην ζωή ένα μικρό προσφυγόπουλο μόλις 18 μηνών. Εντόπισαν το βρέφος να επιπλέει σχεδόν αναίσθητο στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κουσάντασι και αρχικά πίστεψαν ότι είναι νεκρό.

Μετά τις προσπάθειές ανάνηψης έδειξε σημεία ζωής και στη συνέχεια ο μικρός Μοχάμεντ διακομίσθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Η βάρκα με τους πρόσφυγες έφυγε από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό κάποιο νησί της Ελλάδας και ανατράπηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 31 πρόσφυγες αγνοούνται ακόμη, ενώ δύο εντοπίστηκαν νεκροί. Οι επιζώντες πάλευαν με τα κύματα για 5 ώρες, πριν εμφανιστεί βοήθεια.

Μιλώντας στη Hurriyet, ο καπετάνιος του ψαροκάικου, Ρετζέπ Εβράν λέει:

“Αμέσως καταλάβαμε ότι έχει υποθερμία, καθώς τα ποδαράκια του και τα χεράκια του ήταν ολόλευκα και έβγαζε αφρούς από το στόμα. Του βγάλαμε τα βρεγμένα ρούχα του και το τυλίξαμε με μια κουβέρτα. Ήταν χλωμό, στην αρχή πιστέψαμε ότι είναι νεκρό. Είδαμε κόσμο στη θάλασσα, ανάμεσα τους ήταν και μια έγκυος γυναίκα”.

Πηγή: news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.