Η επίκαιρη ερώτηση του Π. Χαϊκάλη για τους μετανάστες και οι ευχαριστίες στους Ραφηνιώτες και στους Πικερμιώτες (βίντεο)

Μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλο Χαϊκάλη συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το απόγευμα της Δευτέρας, το θέμα της έλευσης στις 23 Απριλίου στη Ραφήνα 95 προσφύγων.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ αφού εν πρώτοις αναφέρθηκε στο ζήτημα με τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Ραφήνα εκείνη τη μέρα έθεσε τρία ερωτήματα:

Πως εντοπίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε στο στενό Καφηρέα, αφού δεν είναι στα διεθνή αλλά στα ελληνικά ύδατα και πλησίον της Καρύστου.

Πως ο Δήμος Καρύστου δεν αποδέχτηκε τους μετανάστες, γιατί δεν είχε τις κατάλληλες υποδομές και γιατί η μεταγωγή των μεταναστών έγινε στο Δήμο Ραφήνας που επίσης δεν διέθετε τις κατάλληλες υποδομές.

Αν πραγματικά υπάρχει μία σωστή μεταναστευτική πολιτική και αν υπάρχει πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε. Τι γίνεται με τους τρεις δουλέμπορους, που μετέφεραν τους πρόσφυγες και τι έχει συμβεί με την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Στον κ. Χαϊκάλη απήντησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία παραδέχτηκε ότι όντως δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική και το δικαιολόγησε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει σε διάστημα τριών μηνών και ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να βρεθεί μια λύση.

Στη συνέχεια εξήρε το πνεύμα αλληλεγγύης των κατοίκων της Ραφήνας (κάτι που έπραξε και ο προεδρεύων εκείνη την ώρα Αλέξης Μητρόπουλος) οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες όπως μπορούσαν και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν τόσο ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Πιστικίδης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου. (Εδώ να πούμε ότι δεν βοήθησαν μόνο αυτοί, υπήρξε κι από αλλού σημαντική βοήθεια).

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας παρενέβη για να απαντήσει στο ερώτημα του κ. Χαϊκάλη πως έφθασε μέχρι την Κάρυστο το πλοιάριο με τους μετανάστες: «Αυτό το σκάφος δεν ήταν από τα συνήθη. Ήρθε από το ύψος των Ψαρών. Παρακολουθείτο διαρκώς από το Λιμενικό Σώμα. Έφτασε εκεί που έφτασε, διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε τα συνήθη χαρακτηριστικά και έπρεπε να παρακολουθηθεί και αυτό έγινε».

Στη δευτερολογία του ο κ. Χαϊκάλης εξέφρασε την απορία γιατί διαχωρίστηκαν οι πρόσφυγες δύο μέρες μετά αφότου έφυγαν και γιατί 15 περίπου από αυτούς αφέθηκαν στην τύχη τους στο κέντρο της Αθήνας. Και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε: «τους άφησαν στο πουθενά, να φύγουν και να πάνε που; Αναγκάστηκε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου να νοικιάσει πούλμαν για να τους μεταφέρει στην Αθήνα».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί με τις ροές προσφύγων και λαθρομεταναστών στη χώρα μας, λέγοντας ότι ούτε δημιούργησε τις 2.500 θέσεις φιλοξενίας όπως είχε εξαγγείλει, ούτε πρόταση για χρηματοδότησε έκανε.

Δείτε ολόκληρη τη σχετική συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Παύλου Χαϊκάλη αλλά και τις απαντήσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Θ. Δρίτσα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.