Η Εύη Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή για τις «Απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα»

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) προς τον Υπουργό Εργασίας,  με θέμα:«Απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)».

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Θέμα: «Απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)»

Όταν το 2014 το ΠΑΣΟΚ, με προσπάθειες της τότε αναπληρωτού Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά έδινε τη μάχη για τη διάσωση και βιώσιμη λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε δήθεν κρυφό σχέδιο απολύσεων. Σε πείσμα του ΣΥΡΙΖΑ η μάχη αυτή κερδήθηκε.

Σήμερα, στην εξουσία πια συγκυβερνώντας με τους εθνολαϊκιστές ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει το ψευτο-αγωνιστικό προσωπείο και αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο:

Μετά την καταγγελία της σύμβασης τριών –μη αρεστών προφανώς- νομικών συμβούλων της εταιρίας, την 12η Φεβρουαρίου απολύθηκαν με κυβερνητική εντολή, από την διορισμένη διοίκηση των ΕΑΣ, αναιτιολόγητα και καταχρηστικά, ακόμη 6 εργαζόμενοι. Εντελώς συμπτωματικά μία εξ αυτών είχε προηγουμένως προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοντας μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας της.

Η …πρώτη φορά αριστερά απολύει μετά από προσφυγή υπαλλήλου στην επιθεώρηση εργασίας.
Επειδή κ. Υπουργέ,

η κραυγαλέα αντίφαση λόγων και έργων και η μέχρι τώρα στάση σας, και συνολικά της κυβέρνησης στην οποία μετέχετε, δεν καταλείπουν αμφιβολία για τα αληθινά σας κίνητρα.

Επειδή η προκλητική υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων και η απροκάλυπτη κομματική άλωση του κράτους συγκροτούν το δίπτυχο μιας ανάλγητης πολιτικής μακριά από τα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Ερωτάσθε:

1.Θα ελέγξετε στην προκειμένη περίπτωση την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στα ΕΑΣ δια των αρμοδίων υπηρεσιών σας;

2.Θα συνεννοηθείτε με τους συναρμόδιους Υπουργούς ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.