Η ΚΕΔΕ καλεί τον Μάρδα στο έκτακτο σημερινό Διοικητικό της Συμβουλίο για διευκρινίσεις

Κάλεσμα στο έκτακτο Διοικητικό της Συμβούλιο απευθύνει η ΚΕΔΕ με εξαιρετικά επείγον έγγραφο της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ από προς την Τράπεζα της Ελλάδας. Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της ΚΕΔΕ:

κ. Δημήτριο Μάρδα
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Κάλεσμα στο έκτακτο Διοικητικό Συμβουλίου της ΚΕΔΕ του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Δ. Μαρδα για διευκρινίσεις».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Η χθεσινή αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κυβερνητική απόφαση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ, προς την Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού και ανησυχίας για το μέλλον του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι ξεκάθαρο ότι ανεξάρτητα των προθέσεων και της ιδιαίτερης συγκυρίας με αυτή την απόφαση πλήττεται ευθέως η ανεξαρτησία του θεσμού, τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας, ανατρέπεται κάθε δυνατότητα προγραμματισμού έργων, υπονομεύεται ξεκάθαρα ο αναπτυξιακός και κυρίως κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επί της ουσίας δηλαδή «τιμωρείται» η Τοπική Αυτοδιοίκηση που όχι μόνο όλα αυτά τα χρόνια διατήρησε – λόγω της αδυναμίας του κράτους- την κοινωνική συνοχή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και στηρίζει εμπράκτως την εθνική προσπάθεια παρουσιάζοντας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του φετινού προϋπολογισμού, πρωτογενές πλεόνασμα 863 εκ. ευρώ.

Για το λόγο αυτό και με απώτερο στόχο τη διενέργεια ενός ουσιαστικού και εκτενούς διαλόγου και περαιτέρω διευκρινίσεων γύρω από τη σκοπιμότητα, την αποτελεσματικότητα και κυρίως τις παρενέργειες αυτής της απόφασης, σας προσκαλούμε στο έκτακτο ΔΣ της ΚΕΔΕ, σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου, στις 13.00, στα γραφεία μας.

Με την πεποίθηση ότι αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών και κυρίως ότι αποτελεί κοινό μας στόχο η επιτυχία της εθνικής προσπάθειας για μία οριστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους αναμένουμε να ανταποκριθείτε θετικά σε αυτή την πρόσκληση πριν πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις για τις περεταίρω ενέργειές μας.

Με εκτίμηση
Γεώργιος Πατούλης
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος
Δήμαρχος Αμαρουσίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.