Γιουβαρλάκια ανατολίτικα
Από την Καλή Καλογήρου
Υλικά
Για τον κιμά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι,πιπέρι
Για την σάλτσα
4 κρεμμύδια μέτρια
4 καρότα
4 πατάτες μέτριες
Λίγο σέλινο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
Αλάτι,πιπέρι
Ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 ποτήρια νερό αναλόγως πόσο αραιό θέλετε να γίνει
Εκτέλεση
Αφού ζυμώσουμε τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί, τον πλάθουμε σε μικρές μπάλες και τις τοποθετούμε σε δίσκο με αλέυρι για να μην κολλήσουν.
Για την σάλτσα: Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο, το μαιντανό και τον χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό, το αλάτι, το πιπέρι και ένα φλιτζάνι λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι τα γιουβαρλάκια ένα – ένα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!