Η συνταγή της εβδομάδας: Μετσοβίτικη τυρόπιτα

Μετσοβίτικη τυρόπιτα

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά (για ένα μεσαίο ταψί)

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο 700 γρ. ή χειροποίητο φύλλο
350 γρ. φέτα χονδροσπασμένη
200 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
300 γρ. καπνιστό τυρί μετσοβόνε τριμμένο
100 ml γάλα
8 αβγά
πιπέρι
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο για το ταψί και τα φύλλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το πιπέρι και προσθέτουμε τα τυριά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης, σκεπάζουμε με 1 φύλλο και ρίχνουμε άλλο 1/3 της γέμισης. Απλώνουμε άλλα δύο φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους και στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Τελειώνουμε με 2 φύλλα από πάνω. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και χαράσσουμε σε κομμάτια.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα ώσπου να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.