Η Σωσώ Λέου για το Κέντρο Υγείας: Μια παλιά και πονεμένη ιστορία

Η Σωσώ Λέου με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του νυν Δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη και του πρώην Δημάρχου Γιώργου Χριστόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, ανάρτησε στο fb το παρακάτω κείμενο:

Πολύ μακριά και πονεμένη ιστορία. που κάποτε πρέπει να γραφτεί. Καλό το Κέντρο Υγείας αλλά κάποιες παλιές κυβερνήσεις ευθύνονται γιατί προτιμήθηκε η Νέα Μάκρη και όχι ο χώρος του ΠΝΑ , που ήταν σχεδόν έτοιμος να το δεχτεί.

Μιλάμε για τη δεκαετία του ’80. Προτιμήθηκε λοιπόν η αγορά ακινήτου και η ανέγερση κτηρίου στη Ν.Μάκρη,το οποίο δεν ξέρω αν λειτούργησε ποτέ πλήρως.

Πάμε παρακάτω: Τα εξωτερικά ιατρεία του ΠΝΑ στελεχώθηκαν και λειτούργησαν μέχρι τις μέρες μας χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και πολλές φορές με αυτοθυσία και με χρήματα που δύσκολα πάντα εξασφαλίζονταν. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι και πολλοί άλλοι τέλος πάντων, που από πολύ νωρίς έβλεπαν πολύ μακριά ζητούσαν επίμονα τη μετατροπή του ΠΝΑ σε Γενικό Νοσοκομείο, αλλά ουδέποτε εισακούστηκαν.

Τα δύστυχα πλάσματα, οι βαριά διανοητικά. σωματικά και ψυχικά ασθενείς σκορπίστηκαν στους τέσσερις ανέμους για να υλοποιηθεί η περίφημη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που ελέγχεται αν εκπληρώθηκε ουσιαστικά και αν ήταν αποτελεσματική στη χώρα μας. Βρέθηκε λοιπόν και μπράβο του ο δωρητής και χρηματοδότησε την ανακατασκευή των κτηρίων για το Κέντρο Υγείας. Πολύ καλά.

Ωστόσο τι γίνεται με την όλη έκταση; Το αίτημα για Γενικό Νοσοκομείο παραμένει και πως μπορεί να υλοποιηθεί;

Αντί για διαπληκτισμούς πρέπει να δούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ουσιαστικές προτάσεις για την σωστή αξιοποίηση του χώρου στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης πριν είναι πολύ αργά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.