Κάθε Σαράντα Χρόνια στο «ΠΑΤΑΡΙ»

u039au03acu03b8u03b5 u03a3u03b1u03c1u03acu03bdu03c4u03b1 u03a7u03c1u03ccu03bdu03b9u03b1 u03c3u03c4u03bf u00abu03a0u0391u03a4u0391u03a1u0399u00bb

«Κάθε Σαράντα Χρόνια, μια νύχτα που μοιάζει πολύ με την αποψινή, μια νύχτα που θα μπορούσε να είναι η αποψινή…». Ένα κείμενο ελεγεία για τη ζωή και τον άνθρωπο. Μια ερμηνεία που συγκλονίζει, ακροβατώντας ανάμεσα στη συγκίνηση και το χιούμορ . Ένας χώρος ιδιαίτερος, ζεστός και φιλόξενος στο Κουκάκι. Κάθε Δευτέρα βράδυ στις 9 «Κάθε Σαράντα χρόνια» στο μπαρ ” Πατάρι” ( Γεωργάκη Ολυμπίου 13 και Δημητρακοπούλου γωνία) .

 

patari1΄Ενας ηθοποιός, ο Φαίδων Καστρής, ένας σκηνοθέτης, ο Νίκος Σακαλίδης, κι ένας συγγραφέας, ο Δημήτρης Τσεκούρας, δίνουν ραντεβού κάθε Δευτέρα βράδυ λοιπόν στο μπαρ «Πατάρι», το στέκι τους στο Κουκάκι. Εκεί μοιράζονται σκέψεις, όνειρα, συναισθήματα. «Κάθε Σαράντα Χρόνια». Ένας μονόλογος του Δημήτρη Τσεκούρα για την ανθρώπινη φύση και μεταφύση, για τον έρωτα, την αγάπη, τις υπαρξιακές ανησυχίες και τον θάνατο. Αλλά πάνω από όλα για τη ζωή, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς.

«Δεν είναι ένα μπαρ, είναι το στέκι μου, το μπαράκι που εδώ και καιρό πίνω το ποτό μου όταν βγαίνω από το σπίτι μου, στη γειτονιά μου. Εδώ μόνος ή με φίλους μου ονειρεύομαι, προετοιμάζομαι, ξεκουράζομαι αλλά κι επικοινωνώ», λέει ο Φαίδων Καστρής.

«Κάθε σαράντα χρόνια, ένας ταξιδιώτης της ζωής καταφεύγει στο στέκι του, ένα ζεστό, μικρό μπαρ και αποφασίζει να μιλήσει σε έναν ιδιόμορφο φίλο του, αλλά και στους θαμώνες που έτυχε -έτυχε;- να είναι παρόντες, για μία νύχτα που του καθόρισε τη ζωή και που η μαγεία της επαναλαμβάνεται κάθε σαράντα χρόνια», αναφέρει ο σκηνοθέτης Νίκος Σακαλίδης. «Αυτό του δίνει την αφορμή να ξετυλίξει, αποσπασματικά, σημαντικά γεγονότα της ζωής του, να μιλήσει για την προδοσία, τη φιλία, τον θάνατο και τον έρωτα και να προσπαθήσει να μηδενίσει ώστε να ξεκινήσει πάλι από την αρχή».

Στη συνάντηση όμως στο «Πατάρι» αναφέρεται και ο Δημήτρης Τσεκούρας. «Συμπτώσεις σου λέει μετά… Έγραψα το έργο «Κάθε σαράντα χρόνια» πριν από έντεκα χρόνια και κάτι μήνες. Καλοκαίρι του 2003. Στην Πάτμο. Γοητευμένος -όπως πάντα- από τους ανθρώπους. Κατά παραγγελία του πολυαγαπημένου μου φίλου και καλλιτέχνη Δημήτρη Οικονόμου. Το έργο για διάφορους λόγους δεν ανέβηκε ποτέ. Ο Δημήτρης εν τω μεταξύ «έφυγε»… Πριν από πέντε χρόνια το έργο δημοσιεύτηκε με ελάχιστες αλλαγές στο βιβλίο μου «Ο Συν και ο Πλην». Και τώρα -σαν από θαύμα- ο Νίκος Σακαλίδης και ο Φαίδων Καστρής μου το ζωντανεύουν όπως ακριβώς ήταν όταν πρωτογράφτηκε… Η παράσταση εννοείται πως είναι αφιερωμένη στον Δημήτρη Οικονόμου. Τους ευχαριστώ όλους…».

ΙΝFO
Mπαρ «Πατάρι»
Γ. Ολυμπίου 13 και Δημητρακοπούλου γωνία, Κουκάκι
Κάθε Δευτέρα στις 21.00 από 15 Δεκεμβρίου 2014
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974847202

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.